RAMS Park’taki ‘kar gerçeği’ ortaya çıktı: Zemin neden örtülmedi?
Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki AZ Alkmaar maçı öncesi yoğun kar yağışı sırasında RAMS Park zeminini örtmemesi sosyal medyada gündem oldu. 'Cimbom'un tartışma yaratan bu gelişmeyle ilgili aldığı karar ve sebebi ortaya çıktı.

Galatasaray yarın UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ikinci maçında sahasında AZ Alkmaar ile karşılaşacak.

Sarı-Kırmızılıların oynayacağı kritik müsabaka öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi çevresinde kar yağışı etkili oluyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışının ardından Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin zemini ve etrafını da kar kapladı.

Stadyuma bağlanan yollarda ise trafik yoğunluğu oluştu.

Kar yağışının önümüzdeki iki gün boyunca etkisini artırarak devam edeceği belirtiliyor.

ZEMİN NEDEN ÖRTÜLMEDİ?
Bu arada Galatasaray'ın yoğun kar yağışı sırasında RAMS Park zeminine örtü örtmemesi sosyal medyada gündem oldu.

RAMS Park yetkililerinin, 21.30'da AZ Alkmaar'ın stadyumda yapılacak antrenmanı nedeniyle zemin üstüne örtüyü örtmediği ifade edildi.

Örtünün örtülmesinin çok kolay olmadığı ve antrenman öncesi serip kaldırmanın zemini daha kötü etkileyeceği bildirildi.

Stadyum yetkililerinin, AZ Alkmaar antrenmanı sonrası zemin için gerekli işlemleri yapıp örtüyü örteceği belirtildi.

MAÇTAN SONRA TEKRAR KAPATILIP, DERBİYE KADAR KALACAK
Örtü, maç saatlerine kadar zeminde kalacak ve maça kısa süre kala zeminden kaldırılacak.

Bu şekilde maça olabilecek en iyi zemin şartlarıyla başlanacak.

Maçtan hemen sonra zeminin gerekli bakımı yapılarak örtü kapatılacak.

Ve bu örtü Fenerbahçe derbisine kadar örtü zeminden kalkmayacak.

GALATASARAY, AZ ALKMAAR MAÇINA HAZIR
Bu arada Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın evinde Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kar yağışı altında yaptığı antrenmanla tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirilen antrenman dinamik ısınmayla başladı ve top kapma çalışmasıyla devam etti.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise AZ Alkmaar maçının taktiği üzerinde duruldu.
Tedavileri devam eden Ismail Jakobs, Yunus Akgün ve Alvaro Morata antrenmanda yer almadı.