Restoran işletmecisi "ben dışarıda bunları sipariş etmem" dediği yemekleri sıraladı
Bir restoran sahibi, "Ben dışarı çıktığımda bu yemekleri sipariş etmem" diyerek, "Bunların bozuk olduğunu göremezsiniz ama 12 saat sonra hastalanırsınız" diyerek uyardı.
Bir restoran sahibiyle arkadaş olan sosyal medya kullanıcıs Julia Besz, kişisel sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulunarak, "Ben gittiğim restoranda bu yemekleri sipariş etmem" dedi.
Arkadaşının tavsiyelerini paylaşan Besz, birçok restoranın tüketicilere bozulmaya yüz tutmuş yemekleri servis ettiğini söyledi.
Yaklaşık 400 bin izlenen paylaşımda Besz bazı uyarılarda bulundu.
Bir zincir restorana ya da şık bir restorana gidildiğinde menüde yer alan "spesiyaller" bölümünün dikkate değer olduğunu söylerken, bu kategorideki yemeklerin genelde baharatlı ve soslu olduğunu dile getirdi.
Besz, "Menüdeki ilk bölüm spesiyaller oluyor. Genelde zararsız gözükse de sos ve baharatlarla dikkatinizi dağıtıyorlar ve siz yemeği bitirince hem menüdeki en pahalı ürünlerden birini hem de eski yemekleri yemiş oluyorsunuz" dedi.
Balık restoranlarına da değinen Besz, dikkat çekici iddialarda bulundu.
İşletmeci olan arkadaşının tavsiyesini paylaşan Besz, "Deniz kıyısında olmayan deniz ürünleri restoranları da riskli fakat özellikle kabuklu deniz ürünleri sipariş ederken dikkatli olun" dedi.
Besz, "Eğer bu restoranı yakından tanımıyorsanız, günlük sipariş verdiklerini ya da çok iyi bir soğuk depolama alanı olduğunu bilmiyorsanız sağlığınızı riske atıyorsunuz. Deniz ürünlerinin depolanmasında yapılacak bir hata gıda zehirlenmesi için saatli bomba gibi" dedi.
Açık büfelerde de dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Besz, özellikle bir gıda grubundan uzak durulması gerektiğini altını çizdi.
Besz, "Açık büfelerde tavuk ürünler bakterilerin üremesi için harika bir alan oluşturuyor. Eğer açık büfelerde yemeklerin ısısı doğru ayarlanmamışsa çok büyük bir risk var. Özellikle yoğun olan işletmelerde her tencere dikkatlice kontrol edilmiyor" dedi. Besz, bu tür ürünleri tüketenlerle ilgili olarak, "Bu ürünlerin bozuk olduğunu görerek anlayamazsınız ama 12 saat sonra hissedersiniz" dedi.
Öte yandan Besz, soğuk içecek konusunda da uyarıda bulundu. Buz makinelerinin genelde düzgün temizlenmediğini söylerken, "Bu tür yerlerde buz tüketmek resmen soğuk bir petri kabından içmek gibi bir şey" dedi.