Dolar 42,53
Euro 49,61
G. Altın 5.768,78
Btc 92.115
Dolar 42,53
Euro 49,61
G. Altın 5.768,78
Btc 92.115

Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da

İzmir Urla'da 1922 yılında Yunanistan’a göç eden Rumların torunları, 103 yıl sonra ilçeye geldi.

Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 1

İzmir'in Urla ilçesinden 1922 yılında Yunanistan’a göç eden Rumların torunları, 103 yıl sonra ilçeye gelerek atalarının yaşadığı evleri, kiliseleri ve sokakları ziyaret etti.

1 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 2

Ataları İzmir’in Urla ilçesinden 1922 yılında Yunanistan’a göç eden Rumların torunları, Atina Küçük Asya Urlalılar Derneği organizasyonu ile 103 yıl sonra Urla’da buluştu.

2 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 3

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen buluşmada 42 kişilik grup, atalarının yaşadığı mahalleleri, Yeni Mahalle'de 1922 yılındaki yıkımdan kurtulan evleri, İskele ve çarşı bölgesini gezdi.

3 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 4

Atina Küçük Asya Urlalılar Derneği Genel Sekreteri Manos Kilimantzos, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

4 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 5

- Ataları Urlalı olan kişilerin derneğiyiz. Geçen sene de aynı şeyleri yaptık, yeni Urlalıları getiriyoruz ki atalarının yaşadığı yeri görsünler. Civar köylerden gelenler de var. Bu sene 42 kişi geldik. Amacımız yeni gelen nesle, dedelerimizin ortak yaşadıkları yeri tanıtmak.

5 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 6

- Sokakları, zengin tüccarların, Yeni Mahalle’deki 1922 yıkımından kurtulan evleri geziyoruz. İskeleye gidiyoruz, çarşıyı bağları ziyaret ediyoruz. İlk defa geldiğimde dedemi ve nenemi hatırladım. Daha sonra kendi evime gelir gibi hissetmeye başladım. Hepimiz Urlalıyız.

6 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 7

Ataları Urlalı Rum olan Yunan vatandaşı Efrosini Karali ise Urla’ya geldiği için çok büyük bir heyecan duyduğunu ifade ederek, “Burada ninelerimizin ve dedelerimizin yaşadığı yerleri görüyoruz. Burada doğan, yaşayan ve ölen atalarımız var. Kalbimizin bir parçası burada. Buraya geldiğimde dedelerim ve ninelerimle daha evvelden bütünleşmiş gibi hissediyorum. İzmir’i çok seviyoruz, gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

7 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 8
8 9
Rumların torunları 103 yıl sonra Urla'da - Resim: 9
9 9
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro