Hatay'ın kıyı ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış Akdeniz’in kıyılarını kütüklerle kaplarken, denizin rengi kahverengiye döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da geçtiğimiz gün gece saatlerinde başlayan yağışlı hava etkisini sürdürüyor.Yoğun yağış nedeniyle ilçe genelinde caddeler ve sokaklar göle dönerken, derelerde debinin yükselmesi sonucu bazı bölgelerde sel meydana geldi.

Şiddetli yağışın etkisiyle Akdeniz’in Payas kıyılarında sahil kütüklerle kaplanırken denizin rengi kahverengiye döndü.

Sabah erken saatlerinde bölgeye giden vatandaşlar, kıyıya yığılan kütükleri topladılar. Öte yandan, sel sularının denize karışmasıyla oluşan manzara dron ile görüntülendi.

"VATANDAŞIN İŞİNE YARIYOR"
Kıyıya vuran kütükleri toplayan 50 yaşındaki Osman Yücel, son yıllarda bu kadar yoğun bir manzarayla karşılaşmadığını belirterek şunları söyledi:
“Bu kış gerçekten sert geçti. Yaklaşık on yıldır böyle bir durum yaşanmamıştı. Payas ve çevresinde oturan vatandaşlar kıyıya vuran odunları topluyor, kışlık yakacaklarını buradan çıkarıyor. Bu kütükler, yukarıda ‘Çaybazı’ dediğimiz bölgedeki çaylardan gelen çamurlu sularla birlikte denize karışıyor. Yaklaşık iki mil kadar sürükleniyor. Kış kötü geçse de bir yandan vatandaşın işine yarıyor. Denizin zararı da faydası da bu şekilde ortaya çıkıyor.”

Yücel, denize karışan çamurlu suyun kütükleri taşıyarak kıyıya ulaştırdığını ifade etti.
Ceyhan Nehri'nde balık ölümleri: Numune alındıGündem