Sakarya günlerdir yanıyor
Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan yangın 45 saattir aralıksız sürüyor. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın bazı bölgelerde yeniden alevleniyor.
Sakarya'nın Geyve ilçesinde yaklaşık 45 saat önce başlayan orman yangını, bazı bölgelerde yeniden alevlenirken, söndürme çalışmalarına yoğun sis nedeniyle sadece karadan devam ediliyor.
İlçede 20 Temmuz akşamı başlayan yangına, ilk andan itibaren ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde müdahale edildi.
Söndürme çalışmalarına ikinci gününde 12 helikopter ve 6 uçakla havadan destek sağlandı. Yangının üçüncü gününde ise bölgede etkili olan yoğun sis, hava araçlarının çalışmasını engelliyor.
Bu sebeple çok sayıda arazöz, iş makinesi ve personelin katıldığı söndürme çalışmaları karadan yürütülüyor.
Aradan geçen yaklaşık 45 saatin sonunda gökyüzünün beyaz dumanla kaplandığı ormanlık alanın bazı bölgelerinde ise yeniden alevlenme görünüyor.
Öte yandan alevler Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Büyükyenice, Kazancı ve Borcak köylerine doğru ilerlerken, bölge halkı seferber oldu.
Geçtiğimiz gece tedbir amaçlı Kızılöz köyü boşaltılırken, dün de Büyükyenice, Kazancı ve Borcak köyleri boşaltılmıştı. Dün gece Bilecik-Sakarya karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonu boşaltılırken, alevler Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Şifalı Tesisi'ne doğru ilerlemekteydi.
Bugün alevler yerini dumanlara bıraktı Bölgede 2 gündür aralıksız devam yangına 464 personel, 72 arazöz, 22 su tankeri, 17 ilk müdahale aracı, 12 pikap, 2 dozer, 2 treyler ve gündüz hava araçları ile müdahale ediliyor.
Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, bölgede incelemelerde bulunarak, "Şu an için herhangi bir alevlenme gözlenmiyor, soğutma çalışmaları havadan karadan devam ediyor. Ancak öğle saatlerinde yeniden alevlenme riski olabilir" dedi.
ALEVLERİN ARASINDAN KALAN KİŞİYİ KURTARDI
Yangına müdahale eden yangın söndürme ekibinden Osman Cengiz, alevlerin arasındaki bir traktörün üzerinde mahsur kalan kişiyi fark etti. Alevlerin içine giren Cengiz, bu kişiyi sırtına alarak güvenli bir alana çıkardı. Kurtarılan kişi sağlık kontrolünden geçirilirken, Cengiz ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çapraz bağlarının koptuğu ve diz kapağında çatlak oluştuğu tespit edilen Osman Cengiz, tedavisinin ardından taburcu edildi
Ajanslar: AA-İHA