UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray konuk olduğu Hollanda temsilcisi Ajax'ı 3-0’lık skorla mağlup etti.
Sarı-Kırmızılılar'da goller Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen’den geldi. Müsabakada hat-trick yapan Osimhen, Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını da 6'ya çıkardı.
26 yaşındaki futbolcu böylece Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta sonunda gol krallığı yarışında zirveye yükseldi. Osimhen'i, 5'er gollü Kylian Mbappe, Harry Kane ve Erling Haaland takip ediyor.
AVRUPA'DA 10 MAÇ SONRA GALİBİYET
Aslan bu sonuçla Avrupa kupalarında dış sahadaki kötü serisini sonlandırırken, 10 maç sonra kazandı. Galatasaray son olarak 3 Ekim 2023 tarihinde deplasmanda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz temsilcisi Manchester United’ı 3-2’lik skorla yenmişti.
GALATASARAY TARİHİNİN EN FAZLA GOL ATAN 5. YABANCI
Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki en golcü 5. yabancı futbolcu oldu.
Sarı-kırmızılı ekipte 52. resmi maçına çıkan Osimhen, dün yaptığı "hat trick" ile Galatasaray'da toplamda 46 gole ulaştı. Nijeryalı santrfor, bu alanda 45 gol atan Wesley Sneijder'i geçerek, kulüp tarihindeki en golcü yabancı oyuncular arasında ilk 5'e girdi.
Kulüp tarihindeki en golcü yabancı oyuncular listesinde Gheorghe Hagi 72, Mauro Icardi 67, Milan Baros 61 ve Bafetimbi Gomis 51 golle sıralanıyor.
GALATASARAY İLE AVRUPA’DA 12. GOLÜ
Victor Osimhen, Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında 12 gole ulaştı. Sarı-Kırmızılı ekipteki ikinci sezonunu geçiren 26 yaşındaki yıldız santrfor, 10. Avrupa kupası maçına çıktı. Geride kalan 9 müsabakada 9 kez fileleri havalandıran Osimhen, 10. müsabakayı 3 golle kapatarak toplamda 12 gole ulaştı.
Osimhen, sarı-kırmızılı formayla Avrupa'da en fazla gol atan yabancılar sıralamasında 11'er gol atan Mario Jardel ve Gheorghe Hagi'yi geçti. Nijeryalı yıldız, 12'şer gole sahip Milan Baros ve Shabani Nonda ile birlikte bu alanda zirvede yer alıyor.
AJAX'I DEPLASMANDA YENEN İLK TÜRK TAKIMI
Bu sonuçla Aslan, Ajax deplasmanda kazanan ilk Türk takımı oldu. Ajax mücadelesiyle Hollanda takımlarına karşı 13. karşılaşmasına çıkan ve 24 yıl sonra galip ayrılan Cimbom toplamda da 3. kez kazandı.
Sarı-Kırmızılılar bu maç öncesinde son galibiyetini 30 Ekim 2001 tarihinde PSV ile İstanbul’da oynadığı müsabakada 2-0’lık skorla elde etmişti. Galatasaray, Hollanda temsilcileriyle oynadığı karşılaşmalarda ayrıca 8 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.
OSIMHEN'DEN İLK HAT-TRICK
Victor Osimhen, Galatasaray'da üst üste 8 Avrupa kupası maçında gol atarken, Şampiyonlar Ligi’nde de ilk kez hat-trick yapma sevinci yaşadı. Bu maçla birlikte Osimhen, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını da 6’ya çıkardı.
Süper Lig’de de 3 golü bulunan Nijeryalı futbolcu toplamda 9 gole ulaştı. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca Burak Yılmaz'dan sonra Galatasaray formasıyla Avrupa’da hat-trick yapan ilk futbolcu oldu. Maça 11’de başlayan Victor Osimhen, 81. dakikada yerini Mauro Icardi’ye bıraktı.
12 YIL SONRA AVRUPA'DA ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET
Aslan, Ajax'ı devirerek Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3. galibiyetini elde etti. Cimbom böylece 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarındaki başarısını tekrarladı.
Galatasaray söz konusu sezonda CFR Cluj, Manchester United ve Braga ile oynadığı grubun son 3 müsabakasından galip ayrılmıştı. Sarı-Kırmızılılar, 5 Aralık 2012 tarihinde Braga'yı deplasmanda 2-1 yenerek üst üste 3. galibiyetini almıştı.
3. KEZ MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLDİ
Victor Osimhen, bu sezon arka arkaya çıktığı 3 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da "maçın en iyi oyuncusu" ödülüne layık görüldü.
Nijeryalı golcü, etkili performansıyla Şampiyonlar Ligi'nde arka arkaya oynanan Liverpool, Bodo/Glimt ve Ajax karşılaşmalarında "maçın en iyi oyuncusu" oldu.
Galatasaray Ajax deplasmanında şov yaptı: Osimhen hat-trick yaparak tarihe geçtiFutbol