Manisa Valiliği Soma'daki maden göçüğü faciasıyla ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.
Açıklamada 3 maden işçisinin hayatını kaybettiği duyuruldu;
"Soma ilçemizde meydana gelen maden göçüğünde sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları sonuçlanmış olup, göçük altında kalan ve hayatını kaybeden 3 maden işçimize de ulaşılmıştır."
NE OLMUŞTU?
Soma'da özel bir işletmeye ait maden ocağında işçiler çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 7 işçiden 2'si kurtarılırken Halit Ersay ve Kerim Ören isimli madenciler hayatını kaybetti. 3 işçi ise göçük altında mahsur kalmış ve bu işçilere ulaşmak için çalışma başlatılmıştı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili soruşturma açıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıklamıştı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise olayı araştırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Başmüfettiş görevlendirildiğini kaydetmişti.
Adalet Bakanı Akın Gürlek açıkladı. Soma'daki maden kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldıGündem