La Liga'nın 35. haftasında Wanda Metropolitano'da futbolseverlerin unutamayacağı bir gece yaşandı. Atletico Madrid, sahasında ağırladığı Real Sociedad'ı 4-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Gecenin yıldızı ise Norveçli golcü Alexander Sörloth oldu.

Atletico Madrid maça adeta fırtına gibi başladı. Henüz 7. dakikada fileleri havalandıran Sörloth, 10. ve 11. dakikalarda da gol perdesini aralayarak sadece 3 dakika 57 saniyede hat-trick yaptı. Bu olağanüstü performansıyla La Liga tarihine adını yazdırdı.

Rakip savunmaya zor anlar yaşatmaya devam eden Sörloth, 30. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve ilk yarıyı 4-0’a getiren golü kaydetti. Atletico, soyunma odasına büyük bir avantajla girdi.

Sörloth'a 1-2-3 yetmedi, tam 4 gol attı: La Liga'yı yıkıp geçti - Resim : 1

İkinci yarıda tempoyu düşüren Madrid ekibi, skorun rahatlığıyla oyunu kontrol etti ve Real Sociedad’a net pozisyon şansı tanımadan maçı tamamladı.

Alexander Sörloth, 74. dakikada tribünlerin alkışları eşliğinde oyundan alınarak yerini Angel Correa’ya bıraktı.

Bu galibiyetle puanını 70’e çıkaran Atletico Madrid, ligdeki konumunu sağlamlaştırdı. 43 puanda kalan Real Sociedad ise yara aldı.

Gelecek hafta Atletico Madrid deplasmanda Osasuna ile karşılaşacak, Real Sociedad ise Celta Vigo’yu evinde ağırlayacak.

Sörloth'a 1-2-3 yetmedi, tam 4 gol attı: La Liga'yı yıkıp geçti - Resim : 2