Dillon Brooks'un 25, Devin Booker'ın 24 sayı attığı maçta Phoenix Suns, Spurs'ü 111-102 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı ve San Antonio'nun üç maçlık serisine son verdi.
Sakat oyuncuları Jalen Green, Grayson Allen ve Ryan Dunn olmadan mücadele eden Phoenix'te Jordan Goodwin (15 sayı, 10 ribaunt) ve pivot Mark Williams önemli katkılar sağladı. Collin Gillespie ise 15 sayıyla oynadı.
De'Aaron Fox, sakatlığı nedeniyle Victor Wembanyama'nın olmadığı maçta San Antonio'ya 26 sayıyla liderlik etti. Spurs, sol baldırındaki sakatlık nedeniyle en az bir hafta daha sahalardan uzak kalacak olan Wembanyama olmadan son 3 maçını kazanmıştı.
Devin Vassell 17 sayı, yedek Kelton Johnson 14 sayı, Julian Champagnie ise 12 sayı ve 12 ribauntla maçı tamamladı. San Antonio'da ayrıca kalça sakatlığı nedeniyle ilk 11'de forvet olarak görev yapan Stephon Castle ve sol baldır sakatlığı nedeniyle draftta ikinci sıradan seçilen çaylak Dylan Harper da forma giyemedi.
SPURS MAÇI ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE KOPARDI
Green (sağ hamstring sakatlığı), Allen (kuadriseps sakatlığı) ve Dunn, Phoenix adına maçta forma giyemedi. Dunn, Cuma gecesi Minnesota'ya karşı kazanılan geri dönüş maçında smaç denemesinde kaçırdığı bir smaç sonucu sağ bileğinden sakatlanmıştı.
İkinci çeyrekte 11 sayı geride olan Suns, üçüncü çeyrekte Spurs'ü 37-24 geride bırakarak 86-80 öne geçti. Booker bu periyotta 11 sayı üretti. Phoenix, ilk dokuz üç sayılık atışını kaçırdıktan sonra toparlanarak üç sayılık çizginin gerisinden 38 atışın 14'ünde (%36,8) isabet sağladı.
Doncic 33, James 17 attı: Lakers 'Jazz' yaptıBasketbol