'Süper hücre' fırtınası şehri talan etti! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, araçlar hasar gördü
Gaziantep kent genelinde öğle saatlerinden sonra "süper hücre" fırtınası etkili oldu. Aynı anda bastıran yağmur, dolu, hortum ve fırtına sonrası çatılar uçtu, dereler taştı, ağaçlar kökünden söküldü. Oluşan hortum nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kent genelinde fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre 21 kişi yaralandı.
Gaziantep, son yılların en şiddetli hava olaylarından biriyle karşı karşıya kaldı. Uzmanların “süper hücre” olarak tanımladığı meteorolojik sistem, kısa sürede etki göstererek, kentte sağanak yağış, dolu ve kuvvetli fırtınaya neden oldu.
Şiddetli fırtına, kent genelinde ağır hasara neden oldu. Bazı evlerde cam balkonlar ve balkon duvarları çökerken, çok sayıda binanın çatısı uçtu. Fırtınada ağaçlar kökünden söküldü, araçlarda ve çatılarda hasar oluştu, büyük trafik yönlendirme levhaları devrildi. Gaziantep’teki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin çatısının da çöktüğü öğrenildi.
Kent genelinde fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre 21 kişi yaralandı. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Gaziantep Valiliği, vatandaşları dere yatakları ve su akışının yoğun olduğu bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarırken, il genelinde etkili olan yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Alleben Deresi’nde yer yer su taşkınları meydana geldiğini bildirdi.
Gaziantep Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Büyükşehir Belediyemiz tarafından tedbirler alınmakta ve çalışmalar devam etmekle birlikte ilimizde etkili olan yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Alleben Deresi üzerinde yer yer su taşkınları meydana gelmiştir.
Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları açısından yağış etkisini kaybedene ve dere akışı normale dönene kadar hem Alleben Deresi hem de diğer dere yataklarına ve su akışının yoğun olduğu bölgelere yakın yerlerden uzak durmaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve diğer ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam etmektedir."