Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2025 yılı itibarıyla geçişi planlanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında, Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ücretlerine ilişkin yeni açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, vatandaşların sisteme geçiş sürecinde mağduriyet yaşamamaları için çeşitli indirim ve iadelerin uygulanacağı belirtildi.

Yeni düzenlemeler kapsamında verilecek iadeler ve indirimler şöyle:

- 25 Mart – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklar için indirim:

Belirtilen tarihler arasında www.utts.gov.tr üzerinden kayıt ve ödeme işlemlerini tamamlayan mükellefler, TTB montaj bedelini indirimli olarak 2.172 TL üzerinden ödeyebilecek. Normal fiyat 2.791,45 TL olarak belirlenmişti.

- 1 Ocak – 25 Mart 2025 arasında TTB alıp montajı tamamlayanlara destek:

Bu dönemde Darphane’den TTB satın alarak montaj işlemlerini tamamlayan mükellefler, gerekli kayıt ve başvuru işlemlerini 30 Nisan 2025'e kadar yapmaları halinde 619,45 TL’lik destekten faydalanabilecek.

- 1 Ocak – 25 Mart 2025 arasında TTB alıp montaj yaptırmayanlara iade:

TTB’yi 2025 fiyatları üzerinden satın alan ancak montaj yaptırmayan mükellefler, montaj işlemini tamamlamamış ve fatura kesilmemişse 619,45 TL tutarında iade alabilecek.