Şanlıurfa’da gün boyunca etkisini sürdüren toz taşınımı, öğleden sonra daha da yoğun hâle gelerek kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezi ve Siverek ilçesinde sabah saatlerinden itibaren artış gösteren toz bulutu, özellikle öğleden sonra görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

YETKİLİLER UYARIDA BULUNDU

Havanın bulanık bir görünüme büründüğü şehirde sürücüler ilerlemekte zorlanırken, park halindeki araçların üzeri kısa sürede kalın bir toz tabakasıyla kaplandı. Vatandaşlar ise hem ulaşımda hem de açık hava aktivitelerinde güçlük yaşadı.

Yetkililer, toz taşınımının bir süre daha devam edebileceğini belirterek özellikle solunum rahatsızlığı bulunan vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam ve gece saatlerinde Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.