Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yollarını ayırdı. Kulüp, yönetim kurulunun yeni isim için çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Takımı Gençlerbirliği karşılaşmasına Hüseyin Çimşir hazırlayacak.
FERENCVAROS YENİLGİSİNDEN SONRA İSTİFA ETMİŞTİ
Tekke, geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında alınan 4-0'lık Ferencvaros mağlubiyetinin ardından görevi bırakmak istedi. Yönetim bu istifayı kabul etmedi.
Amed Sportif Faaliyetler karşısında alınan yenilgi ise ayrılığı getirdi. Kulüp, teknik direktörlük göreviyle ilgili yönetim kurulunun çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.
"BEN YABANCIDAN YANAYIM"
Taraftarlardan Tuğçe Sarı, yeni teknik direktörün yabancı bir isim olması gerektiğini savundu. Sarı, "Yabancı biri gelmeli çünkü Mohamed Salah'ın düzeyine uygun olmalı. Fatih Tekke'nin bunu başaramayacağını en başta anlayanlardan biriydim. Ben öğretmenim ve her çocuğun arasında büyük farklar olduğunu sezinliyorum. Fatih Tekke de bu takıma göre birazcık küçük kaldı gibi geldi bana. Mohamed Salah'ın düzeyine kadar olabileceğini düşünmüştüm. Haklarında hayırlısı olsun. Abdullah Avcı da Şenol Güneş de kesinlikle olmamalı. Arda Turan da Galatasaraylı, Trabzonsporlu birinin dışında fayda vereceğini düşünmüyorum. Fatih Terim iyi ama ben yabancıdan yanayım" dedi.
"YERLİ BİR TEKNİK DİREKTÖRDEN YANAYIM"
Muzaffer Çamkerten ise yabancı çözüme sıcak bakmadığını söyledi. Çamkerten, "Fatih Tekke'nin gitmesine gerçekten üzüldük ama ben yine yerliden yanayım. Tolunay olabilir, Arçil olabilir ama ben yabancıdan yana değilim. Fatih Tekke'ye de içim pek akmıyor. Kariyerli bir teknik direktör ve başarıları tartışılmaz ama yine pek istemiyorum. Şenol Güneş gelsin tekrardan. Yerliden ve bölgemizden bir teknik direktörden yanayım" diye konuştu.
"ARDA TURAN İŞİNİ İYİ YAPAR"
Güven Erol de tercihini genç bir isimden yana kullandı. Erol, "Gitmesine üzüldük ama böyle de çok ilerlemiyordu. Bence ilk 11'de hatalar oluyordu, her hafta farklı şeyler oluyordu. Ben Arda Turan'dan yanayım. Fatih Terim'den yana değilim. Arda Turan işini iyi yapar, takımı halleder diye düşünüyorum" dedi.
Bordo-mavili ekip, yeni teknik direktör belirlenene kadar Hüseyin Çimşir yönetiminde çalışacak. Takımın ilk sınavı Gençlerbirliği karşılaşması olacak.
Trabzonspor'da Fatih Tekke ile yollar ayrıldıFutbol
Fatih Tekke: 'Sorumlusu benim, konuşmanın anlamı yok'Futbol