ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ile diplomatik anlaşma çabalarını sonlandırarak özel temsilcisi Richard Grenell’e tüm temasları kesmesi talimatını verdi.
New York Times’ın Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Trump, Venezuela ile olası bir diplomatik anlaşmaya yönelik tüm girişimlerin sonlandırılmasını istedi ve özel temsilcisi Richard Grenell’e “tüm temasları kesmesi” yönünde talimat verdi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, uzun süredir ABD’nin kendisini iktidardan uzaklaştırmaya çalıştığını öne sürüyor. Washington yönetimi ise Ağustos ayında Maduro’nun yakalanmasına yardımcı olacak bilgiler için vereceği ödülü 50 milyon dolara çıkarmış, Maduro’yu uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç örgütleriyle bağlantılı olmakla suçlamıştı. Maduro ise bu iddiaları reddediyor.
UYUŞTURUCU TEKNESİNİ VURDU
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela kaynaklı bir uyuşturucu teknesine yönelik askeri operasyon düzenlendiğini duyurdu.
Trump, 15 Eylül’de Beyaz Saray’ın X hesabından paylaşılan videoda, ABD ordusunun ülkeye doğru ilerleyen bir uyuşturucu karteline ait tekneyi hedef aldığını belirtti. Söz konusu operasyonun, son haftalarda şüpheli uyuşturucu taşıyan teknelere yönelik gerçekleştirilen ikinci saldırı olduğu ifade edildi.
Reuters haber ajansı, Beyaz Saray tarafından yayımlanan görüntüleri doğrulama araçlarıyla incelediğini, herhangi bir manipülasyon tespit edilmediğini ancak görüntülerin kısmen bulanık olması nedeniyle kesin doğrulamanın henüz yapılamadığını bildirdi. Ajans, inceleme sürecinin devam ettiğini açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı operasyonla ilgili resmi açıklama yapmazken, Venezuela makamlarından da henüz bir değerlendirme gelmedi.