Cumhuriyetçilerin kontrolündeki ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın kapsamlı vergi indirimi ve harcama tasarısını Cumartesi günü geç saatlerde yapılan önemli bir usul oylamasında ilerleterek, milletvekillerinin önümüzdeki günlerde "büyük, güzel yasa tasarısını" geçirme olasılığını artırdı.
Trump'ın en önemli yasama hedefi olan tasarı, iki Cumhuriyetçi senatörün karşı oy kullanmasıyla 51'e 49 oyla ilk engeli aştı.
940 sayfalık yasa tasarısı yoğun bir müzakere sonunda oylanırken uzmanlar Trump'ın vergi indirimi ve harcama tasarısının ABD hükümetinin borcuna 36.2 trilyon dolar ekleyeceğini öngörüyor.
Senato'daki oylama sonrasında Trump'tan açıklama geldi. Trump, "Bu gece Senato'da büyük bir zafere tanık olduk" dedi.
ELON MUSK ATEŞ PÜSKÜRDÜ
ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Başkanı olduktan sonra en çok güvendiği isimlerden biri olan milyarder iş insanı Elon Musk da yasa tasarısına tepki göstermiş ve iki ismin arasını açmıştı.
Senato'daki oylama sonrasında Musk, vergi ve harcama bütçesinde yapılacak değişiklikleri "tamamen çılgınca ve yıkıcı" olarak yorumladı.
Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Senato'daki yasa tasarısı ABD'de milyonlarca işi yok edecek ve ülkemize stratejik olarak zarar verecek. Geçmişin endüstrilerine destek verirken geleceğin endüstrilerine ise zarar verecek" dedi.