ABD Başkanı Donald Trump, dijital hizmet vergisi uygulayan ülkeleri, bu vergileri kaldırmamaları hâlinde "ek gümrük vergileri" getirmekle tehdit etti.
Trump sosyal medya paylaşımında, "Dijital vergi, yasa, kural veya düzenleme uygulayan tüm ülkeleri uyarıyorum. Bu ayırımcı uygulamalar kaldırılmazsa, ABD başkanı olarak o ülkenin ABD'ye yaptığı ihracata yönelik yüksek ek gümrük vergileri getireceğim ve teknolojimiz ile çiplerimizin ihracatını kısıtlayacağım" dedi.
TÜRKİYE'DE DE UYGULANIYOR
Başta Avrupa olmak üzere pek çok ülke, Google, Facebook, Apple ve Amazon gibi dijital hizmet sağlayıcılarının satış gelirlerine vergi uyguluyor. Bu konu, ABD için uzun süredir süregelen bir ticaret sorunu olarak görülüyor.
Bu vergi Türkiye'de de Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 7,5 oranı ile yürürlüğe girmişti.
Trump affetmedi, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'u görevden aldıEkonomi