Anfield'daki Şampiyonlar Ligi maçında reklam panellerine çarparak sağ başparmağından ciddi şekilde yaralanan GalatasarayNoa Lang ameliyat oldu. UEFA saha kenarı güvenliğini gözden geçireceğini duyururken Liverpool da olayı araştıracağını açıkladı.

Galatasaraylı forvet Noa Lang, Liverpool karşısında oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının son dakikalarında saha kenarındaki reklam panellerine kayarak çarptı. Hollandalı oyuncunun sağ başparmağının ucu kısmen koptu. Şiddetli ağrı çeken Lang, altı dakikalık bir gecikmenin ardından sedyeyle oyun alanından uzaklaştırıldı.

Galatasaray, perşembe sabahı yaptığı resmi açıklamada 26 yaşındaki futbolcunun "ciddi bir kesik" aldığını doğruladı.

Kulüp sağlık ekibinin Liverpool'dan ayrılmadan önce Lang'ı ameliyat edeceği bildirildi. Hollandalı kanat oyuncusu sosyal medya hesabından "ameliyat iyi geçti" mesajını paylaşarak "olan oldu" ifadesini kullandı.

UEFA'dan Noa Lang açıklaması: Soruşturma başlatıldı - Resim : 1

UEFA İNCELEME YAPTI

The Athletic'te yer alan habere göre, UEFA sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

"UEFA, Galatasaray SK oyuncusu Noa Lang'ın yaşadığı talihsiz kazanın koşullarını inceledi. Bundan sonra yapılacak tüm maçlarda LED paneller dâhil olmak üzere saha kenarı düzenini gözden geçirecek, olası benzer riskleri belirleyecek ve gerektiğinde kulüplerden uygun önlemler almasını isteyecektir. Noa Lang'a tam ve hızlı bir iyileşme diliyoruz."

UEFA'dan Noa Lang açıklaması: Soruşturma başlatıldı - Resim : 2

LIVERPOOL'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Avrupa futbolunun çatı kuruluşu, bundan sonraki müsabakalarda LED paneller başta olmak üzere saha kenarı düzenlemelerini mercek altına alacak. Liverpool ise yaralanmaya neden olan olayın detaylarını araştırmayı planladığını duyurdu ve Lang'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

VAN DIJK'TAN NOA LANG'A DESTEK

Liverpool kaptanı Virgil van Dijk, Hollanda milli takımındaki takım arkadaşı Lang hakkında maç sonrasında konuştu.

Van Dijk şunları söyledi:

"Çok büyük bir kaza ama stadyumla ilgisi yok, sadece bir kaza. Kendisiyle konuştum, umarım en kısa sürede sahalara döner çünkü gelecek hafta milli takıma gelecekse ona ihtiyacımız var."