İLKE ÇITIR / NEFES
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde Zafer Partisi Ekonomi Konseyi’nin tanıtımını gerçekleştirdi ve ilk toplantısına başkanlık etti. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Özdağ, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara çözüm yolları bulmak için çalıştıklarını ifade etti.
Zafer Partisi lideri, "AK Parti iktidarı tükenmiş ve sona gelmiştir. AK Parti gidiyor ancak gerisinde büyük bir enkaz bırakarak gidecek. Biz şimdiden bu enkazı nasıl kaldıracağımızı planlamak ve bu planı da Türk halkına anlatmak zorundayız" dedi.
Özdağ, Konsey'in amacını "Ekonomideki yeniden inşa sürecinin sürdürülebilir planlı kalkınma anlayışıyla nasıl yürütülebileceğini, tarımdaki, sanayideki ekonomik kalkınmanın hangi zeminde ve teorik çerçevede gerçekleşeceğini, hangi adımların atılacağını Türk halkına anlatmak olacak" ifadeleriyle açıkladı.
"İTTİFAKLARA KAPALI DEĞİLİZ"
Toplantının ardından bir gazetecinin "Şu an önümüzde görünen bir seçim yok ama Türkiye'de her gün seçim varmış gibi siyaset çalışılmaya devam edilirken bir yandan da sizin bir ittifak kuracağınızla ilgili söylentiler dolaşmaya başladı. Görüşmeler yaptınız mı, neler olacak?" sorusunu Özdağ, şöyle yanıtladı:
- Bahçeli ile Öcalan'ın el ele tutuştuğu ve Erdoğan'ın da onların elinden tuttuğu bir siyasi tablo görüyoruz. 12 Temmuz'da Erdoğan yapmış olduğu konuşmada 'Biz bu yola AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM ile en azından çıkıyoruz' dedi. Yani bir 'DAM ittifakı' söz konusu.
- Böyle bir ittifakın oluştuğu ortamda muhalefetteki partiler, ‘biz bir araya gelmeyiz’ deme lüksüne sahip değildirler diye düşünüyoruz. Açıkladığımız budur. Yoksa bir görüşme yapıldı ve anlaşma sağlandı noktasından daha uzaktayız. Bir ilkeyi açıkladık, Zafer Partisi olarak biz ittifaklara kapalı değiliz.