İngiliz şef Paul Foster paylaştığı kıymalı ve domates soslu "Bolognese" makarna tarifi ile gündem oldu...

Gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Michelin yıldızına sahip olan ve İngiltere'nin tanınan isimlerinden olan ünlü şef, İtalyanların meşhur "Bolognese" tarzı makarnasının tarifini verdi.

Foster'ın kıymalı ve domatesli sosa eklediği bir malzeme ise ortalığı karıştırdı.

Foster, makarna sosuna süt katmayı tercih ettiğini ve bunun makarnanın tadını harika bir seviyeye çıkardığını söyleyerek, "İtalya'da böyle yapıyorlar" dedi.

İtalyanların "Bolognese" sosuna süt kattığını söyleyen Foster, "Bu tarif benim mutfak bilgim, nostalji ve Bologna'daki bazı orijinal tariflerle olan deneyimlerimin bir karışımı" dedi.

Sütün kullanımının "ezber bozan" bir detay olduğunu söyleyen Foster, krema kullanmadan bir kremsi doku yarattığının da altını çizdi.

ÇOK SAYIDA ELEŞTİRİ GELDİ

Fakat ünlü şefin yemek tarifine çok sayıda mesaj ve yorum geldi. Birçok kullanıcı, İtalyanların bu makarna sosunu yaparken süt kullanmadığını iddia etti.

Bir kullanıcı, "Ben İtalyanım ve bu sosu sütle yapan tek bir kişi tanımıyorum" derken bir diğer kullanıcı ise, "Gerçek Bolognese sosta süt yok. Ben İtalya'da yaşadım ve hiç denk gelmedim" ifadesini kullandı.

Bir diğer kullanıcı ise, "Az önce bir İtalyan nine kalp krizi geçirdi" yorumunu yaptı.

Öte yandan İtalyan şefin tarifini destekleyen sosyal medya kullanıcıları da oldu...

Bir sosyal medya kullanıcısı, sütün eti daha da yumuşak bir kıvama getirdiğini söyleyerek, "Süt, domates ve şaraptaki asit dengesini sağlayarak daha zengin ve kremalı bir sos oluşturuyor" dedi.

Öte yandan İngiliz medyası da yemeğin "orijinal" tarifinde süt olduğunu öne sürdü. İtalyan Mutfağı Akademisi'nin 1982 yılındaki rehberinde süt ya da kremanın kullanıldığı görülürken 2023'te bu rehberin güncellendiği aktarıldı.

Yeni rehberde de bir bardak süt kullanımının "opsiyonel" olduğu belirtiliyor.