İstanbul Valiliğinin CHP'lilerin partilerinin il binasına gitmemesi için getirdiği eylem ve etkinlik yasağı, Filenin Sultanları'nı etkiledi.
2025 FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası'nı ikinci bitirerek gümüş madalyanın sahibi olan Sultanlar, başarısını İstanbul'un Beyoğlu ilçesi sınırlarında bulunan Galataport AVM'de kutlamayı planlıyordu.
CHP'nin İstanbul İl Başkanlığına Gürsel Tekin'in kayyum olarak atanmasını ve 8 Eylül Pazartesi günü(yarın) binaya gelmesinin engellemek isteyen CHP'liler, binaları etrafında toplanmaya başlamıştı.
Valilik, bu toplanmaya karşı İstanbul'un 6 ilçesinde eylem ve etkinlik yasağı getirdi. Bu yasağın dahil olduğu ilçeler arasında Beyoğlu'nun bulunması, A Milli Voleybol Takımı'nın halk buluşmasını da etkilemiş oldu.
Türkiye Voleybol Federasyonu, valilik kararı nedeniyle Beyoğlu Karaköy'de yer alan Galataport'ta yapılması planlanan etkinliğin iptal olduğunu duyurdu.
İstanbul Valiliğinin yasağı, 10 Eylül Çarşamba günü saat 20:00'a kadar sürecek.
