Vatikan'a kritik ziyaret: Papa ile bir araya geldi
ABD Başkanı Donald Trump'ın son zamanlarda hedef aldığı Katoliklerin ruhani lideri Papa 14’üncü Leo, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi.
Vatikan'dan yapılan açıklamada, Katoliklerin ruhani lideri Papa 14'üncü Leo'nun, bu sabah Vatikan'ın Apostolik Sarayı'nda ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştüğü belirtildi.
Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşme, Leo'nun papalık makamına yükselmesi ve Trump'ın ABD'de başkanlık koltuğuna oturmasından bir yıl sonra yapılan ilk görüşme oldu.
Rubio'nun Vatikan ziyareti ise Papa ve Trump arasında tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geldi.
Salı günü gazetecilerin Vatikan ziyaretine ilişkin yönelttiği sorulara ziyaretin daha önceden planlandığı yanıtını veren Rubio, "bazı durumların yaşandığını" da kabul etti.
Vatikan'da konuşulacak çok fazla meselenin olduğunu ifade eden Rubio, bunlar arasında Küba'ya insani yardım ve dünya genelinde inanç özgürlüğüne yönelik endişeler olduğunu belirtti.
Rubio ayrıca Vatikan'ın dış işlerinden sorumlu ve Trump'ın yorumlarını eleştiren Kardinal Pietro Parolin ile görüştü.
Trump, İran savaşını eleştiren Papa'yı "suça karşı zayıf" olmakla ve "dış politikada berbat" olmakla suçlamış, "İran'în nükleer silaha sahip olmasını bir sorun olarak görmeyen bir papa istemiyorum" demişti.