Hollandalı eski yıldız Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerine dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Sarı-Kırmızılı formayla unutulmaz anlar yaşayan Sneijder, Amazon Prime’a İstanbul'daki günlerine dair içtenlikle konuştu.

'Galatasaray kariyerimde verdiğim en doğru kararlardan biriydi. Ayrılmak zorunda kaldığımda gerçekten çok üzüldüm' diyen deneyimli futbol adamı, "Schalke ile Almanya’da oynadığımız maçta kendimizi evimizde gibi hissettik. Türkler her yerdeydi. Galatasaray taraftarları her yerdeydi. Onlar gerçekten inanılmaz" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'YE GOL ATTIĞINIZDA HER ŞEYİ KAZANMIŞ OLURSUNUZ"

Fenerbahçe’ye karşı oynadığı maçları da değerlendiren Sneijder, rekabetin büyüklüğünü şu sözlerle ifade etti:

"Galatasaray’da her şeyi kazandım. Fenerbahçe’ye goller attım. Fenerbahçe’ye gol attığınızda orada her şeyi kazanmış sayılırsınız. Galatasaray’a her gittiğimde evime dönmüş gibi hissediyorum. İtalya benim evim ama İstanbul’a geldiğimde de aynı duyguyu yaşıyorum."

Wesley Sneijder, Galatasaray için reddettiği takımı açıkladı: 'Fenerbahçe'ye gol attığımda...' - Resim : 1

"LIVERPOOL YERİNE GALATASARAY'I SEÇTİM"

Sarı-Kırmızılı takıma transfer sürecine dair de dikkat çekici bir detayı paylaşan Sneijder, o dönem iki seçenekle karşı karşıya kaldığını söyledi:

"Galatasaray’a transfer olacağım dönemde ya Galatasaray’a gidecektim ya da Liverpool’a. Ancak Liverpool o zaman kötü durumdaydı. Avrupa Ligi seviyesinde bir takıma gitmek istemedim. Her şeyi kazanmak için Galatasaray’ı seçtim ve gerçekten de her şeyi kazandım."

"DÜNYANIN EN İYİ HOCALARINDAN BİRİ OLACAĞIM, HEDEFİM GALATASARAY"

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yoluna giren Sneijder, hedeflerini net bir dille anlattı:

"Teknik direktör olmaya karar verdim. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en iyi antrenörlerinden biri olacağım. Bir şeyi kafama koyarsam yaparım."

Kariyer hedeflerine dair soruyu da açık yüreklilikle yanıtlayan Sneijder, "Galatasaray, Inter ve Ajax… Bunlar benim başlangıç noktam değil ama hedeflerim" diyerek gelecekteki planlarını ortaya koydu.