Nepal’de 24 Eylül’den bu yana etkili olan şiddetli ve çok şiddetli yağışlar, ülkenin birçok bölgesinde sel ve heyelanlara neden oldu. Yağışların yol açtığı afetlerde can kayıpları ve yaralanmalar yaşanırken, çok sayıda kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yapana madalya, buraya izin veren belediyeye ceza kesilmeli. Devrildi ama çökmedi - Resim : 1

3 KATLI BİNA TEMELİYLE KAYDI

Heyelanların vurduğu bölgelerden birinde 3 katlı bir binanın yıkılması, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Şiddetli yağışların toprağı gevşetmesi sonucu meydana gelen heyelan, binanın temeliyle beraber olduğu gibi kaymasına yol açtı.

Binanın kayıp devrilmesine rağmen çökmemesi dikkat çekti.

Yapana madalya, buraya izin veren belediyeye ceza kesilmeli. Devrildi ama çökmedi - Resim : 2

21 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ KAYIP

Afet yetkililerinden alınan bilgilere göre, 28 Eylül itibarıyla yağış kaynaklı afetlerde en az 21 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise kayboldu. Yüzlerce ailenin etkilendiği afette çok sayıda ev ve altyapı da hasar gördü.

Yetkililer, özellikle nehir kenarlarında ve tepelik bölgelerde sel ve heyelan riskinin devam ettiğini belirterek bölge sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşlara, zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Şiddetli yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle Nepal’in farklı bölgelerinde yeni sel ve heyelanların yaşanabileceği konusunda da alarm devam ediyor.