Libya açıklarında bir lastik botun alabora olması sonucu en az 42 göçmenin kaybolduğu ve hayatlarını kaybettiğinden endişe edildiği bildirildi.

Açıklama, Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından çarşamba günü yapıldı.

Libya makamları, 49 kişiyi taşıyan botun batmasının ardından denizde altı gün sürüklenen yedi kişiyi kurtardı. Teknenin, Libya kıyısının kuzeybatısında yer alan Al Buri petrol sahası yakınlarında battığı belirtildi.

IOM, göçmenlerin Sudan, Nijerya, Kamerun ve Somali uyruklu olduklarını açıkladı.

Libya, 2011’de NATO destekli müdahale sonucu Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden bu yana, Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmak isteyen binlerce göçmen için tehlikeli bir geçiş noktası haline geldi.

IOM verilerine göre, bu yıl yalnızca Orta Akdeniz’de binden fazla göçmen boğularak hayatını kaybetti.