Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Uluslar Ligi'nde A Milli Takım ile oynayacakları mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

Gelecek yıllarda düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nın şimdiden konuşulmasına rağmen Zidane, odağını yakın hedefe çevirdi.

"SADECE KAZANMAK İSTİYORUM"

Rekabetçi kimliğine dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, Türkiye karşısında kazanmak istediğini açıkça ifade etti.

Zidane, "İnsanlar 2028 ve 2030'daki Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'ndan bahsedecekler ama ben rekabetçi bir insanım ve sadece kazanmak istiyorum! Tek amacım bu ve bunu da takıma aktarmayı hedefliyorum. Türkiye maçı için de aklımda kazanmaktan başka bir şey yok!" diye konuştu.

54 yaşındaki teknik adam, önünde uzun bir süreç bulunduğunu belirterek, "Önümde 4 yıl var ve elimden geleni yapacağım." sözlerini sarf etti.

"FRANSA BENİM HAYALİMDİ"

Uzun bir aranın ardından Fransa Milli Takımı'nın başına geçen Zidane, bu göreve duyduğu özlemi de dile getirdi. Fransız teknik adam, milli takımın kariyerindeki ve hayatındaki özel yerini vurguladı.

Zidane, "Bu anı büyük bir hevesle bekliyordum. Bu bir rüya. Fransa Milli Takım benim hayatım, benim kariyerim ve hayatımda başıma gelen en güzel şey." diye konuştu.

İLK SINAVI TÜRKİYE'YE KARŞI

Zinedine Zidane yönetimindeki Fransa Milli Takımı, 25 Eylül Cuma günü Uluslar Ligi'nde A Milli Futbol Takımı'nın konuğu olacak.

Türkiye karşılaşması, Zidane'ın Fransa Milli Takımı'nın başındaki ilk maçı olacak. Fransız teknik adam, yeni görevindeki ilk sınavına galibiyet hedefiyle çıkacak.