Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa'nın önde gelen dergilerinden Le Point’e verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 13,9 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Durov, bu serveti 100’den fazla çocuğuna bırakacağını duyurdu.
40 yaşındaki Rus teknoloji girişimcisi, şu anda resmî olarak üç farklı kadından altı çocuğu olduğunu söyledi. Ancak, yaklaşık 15 yıl önce sperm bağışlamaya başladığını belirten Durov, bu yolla 100’ü aşkın çocuğun dünyaya geldiğini ifade etti.
“Çocuklarım arasında hiçbir ayrım yapmıyorum. Doğal yollarla dünyaya gelenlerle sperm bağışı yoluyla doğanların hepsi benim çocuklarım ve eşit haklara sahip olacaklar” dedi.
30 YIL BOYUNCA SERVETE DOKUNAMAYACAKLAR
Durov, geçtiğimiz günlerde vasiyetini yazdığını ve çocuklarının servetine hemen erişemeyeceğini de açıkladı. “Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, servetime 30 yıl boyunca erişemeyecekler. Bu süre dolmadan hiçbir şekilde dokunamayacaklar” dedi.
TELEGRAM’IN BAŞINDA, DİSİPLİNLİ BİR HAYAT SÜRÜYOR
Durov, 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan Telegram uygulamasının başındaki isim. Aynı zamanda disiplinli yaşam tarzıyla da dikkat çekiyor. Her sabah 300 şınav ve 300 squat yapan Durov, alkol, kahve ve çaydan da uzak durduğunu belirtti.
Zaman zaman provokatif davranışlarıyla gündeme gelen Durov, Paskalya’da Telegram’daki 11,1 milyon takipçisine üstü çıplak şekilde verdiği pozla ses getirmişti.
Telegram üzerinden işlenen bazı suçlar nedeniyle geçtiğimiz yıl Fransız makamları tarafından suçlanan Durov, kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.
Pavel Durov’un açıklamaları, teknoloji dünyasında yalnızca dijital değil, kişisel hayatıyla da gündem olmayı sürdüreceğini gösteriyor.