Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Terörsüz Türkiye" süreci ile ilgili TBMM'de yaptığı açıklamada, DEM Parti ile yapılan görüşmelerde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için umut hakkı konusunun gündeme getirilmediğini söyledi.

Tunç bir soru üzerine, Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesinin görüşüldüğünü belirterek "Umut hakkı görüşmemizde gündeme getirilmedi" dedi.

DEM PARTİ'DEN ÜSLUP TEPKİSİ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bu açıklamanın ardından Tunç'un üslubuna tepki gösterdi. Doğan sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Sayın Bakan

Umut hakkı tartışmasından bağımsız; üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor. Toplum olarak beklentimiz; temsil gücünüzü adaleti tesis etmek için kullanmanız. Polemiğe değil, hukuka ve demokratik uzlaşıya ihtiyacımız var."

DEM PARTİ NE DEMİŞTİ?

DEM Parti heyeti Tunç'u 24 Nisan'da Adalet Bakanlığı'nda ziyaret etmişti. Bu görüşmeden sonra açıklama yapan heyette DEM Parti Grup Başkanvekillerinden Gülistan Kılıç Koçyiğit 'umut hakkı' sorusuna "Çalışma koşullarından bahsettik" diye yanıt vermişti.

DEM Parti heyetindeki Sezai Temelli ise görüşmede 'Umut Hakkı'nın da konuşulduğunu ancak yeni yargı paketinde "özel bir başlık olarak" böyle bir düzenlemenin olduğunu düşünmediklerini ifade eden Temelli, "Öncelikli meselemiz sayın Öcalan'ın çalışma ve yaşam koşullarının hemen iyileştirilmesiydi. Buradan hareketle bir tartışma yürüttük. Dolayısıyla o konu zaten bunun içinde olan bir konu" dedi.