Baltık ülkesi Letonya nüfusunda kadınların erkeklerden yüzde 15 daha fazla olması ülkede yeni bir hareket başlattı...

Dünyanın en güzel kadınların arasında gösterilen Letonya kadınlarının, partner ve eş bulamadıkları için "kiralık eş"lerden yardım istediği ortaya çıktı.

Avrupa Birliği ortalamalarının üç katı kadar bir kadın-erkek orantısızlığının yaşandığı ülkede 65 yaşın üzerinde ise kadınlar erkeklerin neredeyse iki katı...

Güzel kadınlarla ünlü ülkede erkek yok - Resim : 1

Ülkede yaşanan erkek krizini çözmek için ise bazı girişimciler "kiralık eş" uygulamasına geçti.

Saatlik ücreti karşılığında, kadınlar ev işlerini yaptırmak için erkek kullanabiliyorlar.

İngiliz medyasına konuşan Dania isimli bir kadın, "İş arkadaşlarımın yüzde 98'i kadın. Bunda yanlış bir şey yok ama bazen erkeklerle flört etmek ya da konuşmak isteyebiliyorsun. Bir dengesi olması gerek" dedi.

Güzel kadınlarla ünlü ülkede erkek yok - Resim : 2

Zane isimli bir diğer kadın ise, "Bu dengesizlik yüzünden bütün arkadaşlarım ülkeyi terk etti ve yurt dışında erkek arkadaşlar buldu" dedi.

Güzel kadınlarla ünlü ülkede erkek yok - Resim : 3

Ülkede "erkek kiralama" döneminin çok yaygın olduğu belirtilirken parası karşılığında "altın elli erkeklerden" temizlik, tamir gibi işlerin istendiği belirtildi.

Öte yandan telefonla konuşarak ya da yazışarak "eş kiralanabildiği" de belirtilirken bu hizmette daha farklı taleplerin olabildiği de kaydedildi.

Öte yandan resmi verilere göre erkeklerin kadınlara göre üç kat daha fazla sigara içtiği kaydedilirken, erkeklerin kadınlara göre daha kilolu ya da obezite sorunuyla mücadele ettiği de belirtiliyor.