İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve lodosun etkili olacağı uyarısında bulundu.

AKOM’dan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan yağışların öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı belirtildi.

Meteorolojik verilere göre, sıcaklıkların 23 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere batı bölgeler, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor.

Bu sistemin pazar sabahına kadar etkili olacağı öngörülüyor.

PAZARA KADAR YAĞIŞ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Bugün sabah saatlerinde parçalı bulutlu başlayan hava, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak gök gürültülü sağanak yağışa dönecek.

- Yağışların akşam saat 22.00’ye kadar sürmesi bekleniyor. Bu süreçte metrekareye 10 ila 20 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

- Rüzgarın lodos yönünden saatte 15 ila 45 kilometre hızla eseceği, zaman zaman kuvvetli şekilde hissedileceği bildirildi.

- Cumartesi günü de yağışların devam etmesi beklenirken, pazar sabah saatlerinden itibaren havanın yeniden güneşli bir seyre geçeceği tahmin ediliyor.