ABD'den SDG yorumu: Zamanı geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını memnuniyetle karşıladı. Bakanlık sözcüsü, SDG'nin ise önemli bir ortak olmaya devam ettiğini söylerken örgütün Suriye yönetimine entegre olma zamanının geldiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

PKK'nın silah bırakmasına ilişkin soruya Bruce, "Bildiğimiz gibi, bu çok önemli. İnsanların, bunu gerçekten yaptıklarını (silahlarını yaktıklarını) görmelerini istediler." dedi.

Bruce, Irak'ın kuzeyinde "halka açık bir törende" silahların yakıldığını vurgulayarak, "PKK'yı yabancı bir terör örgütü olarak görüyoruz, bu yüzden silahları bırakıp bu tehdidi ortadan kaldırma yönündeki her adım memnuniyetle karşılanır." diye konuştu.

SDG YORUMU: ZAMANI GELDİ

PKK/YPG'nin Suriye uzantısı SDG'nin durumuna da vurgu yapan Bruce, "Elbette SDG'nin IŞİD'e karşı mücadelede önemli bir ortak olmaya devam ettiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bruce, SDG için Suriye'deki mevcut yönetime entegre olma zamanının geldiğini kaydetti.

"ABD, İSRAİL'İN SON SALDIRILARINI DESTEKLEMEDİ"

İsrail'in Suriye'ye karşı yaptığı son saldırıları değerlendiren Bruce, "ABD, son İsrail saldırılarını desteklemedi." ifadelerine yer verdi.

Bruce, "Mevcut krizi ele almak ve iki egemen devlet arasında kalıcı ateşkes sağlamak için İsrail ve Suriye ile en üst düzeyde diplomatik olarak iletişim kuruyoruz." dedi.

Suriye'de Dürzi nüfusun yaşadığı Süveyda bölgesinde şiddetin nasıl başladığına dair "daha fazla soruşturmaya" ihtiyaç duyulduğunu belirten Bruce, bölgede son dönemdeki tırmanışın "Dürziler ve Bedeviler arasındaki rekabetten" kaynaklandığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "ABD bu şiddeti açıkça kınıyor. Tüm taraflar geri adım atmalı ve kalıcı ateşkese yol açacak anlamlı diyalog başlatmalıdır." diye ekledi.

Bruce, Suriye'nin bölgeden geri çekilmesi ve İsrail'in saldırılarına devam etmemesiyle iki ülke arasındaki anlaşmazlığın da "sona erdiğini" kaydetti.

YPG Suriye Demokratik Güçleri (SDG) PKK ABD
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber