Kurtulmuş, DEM Parti'ye gitti: Meclis kapanmadan komisyonun yapısı belirlenecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te DEM Parti’yi ziyaret etti. Kurtulmuş, "Mesele Mecliste konuşulabilecek noktaya gelmiştir... Önümüzdeki günlerde TBMM'de kurulacak komisyonun verimli şekilde çalışması mümkün olsun" dedi. Edinilen bilgiye göre, Görüşmede, Meclis tatile girmeden komisyonun yapısının belirleneceği konuşuldu.
DİLAN KUTLU / NEFES
Meclis Başkanı Kurtulmuş'a ziyaretinde AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ve diğer yetkililer eşlik etti. Kurtulmuş'u DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç karşıladı. Bir saat süren görüşmede, Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli de yer aldı.
Ziyaretin ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile Numan Kurtulmuş ortak açıklama yaptı.
Hatimoğulları, "Önümüzdeki süreçte Sayın Bahçeli'nin ifade etmiş olduğu, parlamento bünyesinde komisyon çalışmaları da Sayın Başkan tarafından başlatılacağını dinlemiş olduk. Nazik ziyaretleri için teşekkürlerimizi iletiyor, başarılar diliyoruz" dedi.
Numan Kurtulmuş ise şunları söyledi:
- "Yapıcı bir fikir teatisinde bulunduk. Türkiye'nin terörden kurtulması, birlik, kardeşliğin sağlanması bakımından TBMM'nin üzerine düşen sorumlulukların yerine getirilmesini müzakere ettik.
- İmralı’dan gelen açıklama ve örgütün silah bırakacağı açıklaması artık meselenin TBMM’de konuşulabilecek duruma gelmiştir.
- Burada bütün siyasi partilerin yapıcı bir üslupla sürecin sonlandırılması ve tarihi fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde TBMM'de kurulacak komisyonun verimli şekilde çalışması mümkün olsun. Bu dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."
TÜM PARTİLERİN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINACAK
Öte yandan DEM Partili kaynaklar, görüşmede Mecliste kurulması planlanan komisyonun gündeme geldiğini belirtti. Kurtulmuş toplantıda, “Tüm partilerle istişare edelim. Oradan gelen öneriler çerçevesinde ortak formüle ulaşalım” önerisinde bulundu.
Komisyona ilişkin bir takvim netleşmedi ancak, Meclis tatile girmeden komisyonun yapısının belirleneceği konuşuldu.
Görüşmede İnfaz paketine dair DEM Parti’den eleştiriler oldu. AKP’liler “böyle bir düzenleme toplum için risk barındırıyor” diyerek herhangi bir düzenleme için sonbaharı işaret etti.
Bahçeli, terör örgütü PKK'nın kongre toplayarak fesih kararı almasının ardından, 18 Mayıs'ta yazılı açıklama yapmış, Mecliste geniş kapsamlı bir komisyon kurulması çağrısında bulunmuştu.
Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Yeni Yol Grubu'nu ziyaret etti.
Görüşme sonrası Kurtulmuş ziyaretlerinin süreceğini ifade etti, Dervişoğlu ise Bahçeli'nin komisyon çağrısı hakkında yazılı açıklama yapmasını eleştirerek "Kendileri konuşursa ne demek istediğini, ifadelerindeki şifreler arasından süzeceğim" dedi.
HÜDA PAR'DAN KURTULMUŞ'A DESTEK
Kurtulmuş, son olarak HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Meclis’te ziyaret etti.
Yapıcıoğlu, "Kurtulmuş, AK Parti’nin ve MHP’nin ilan edilmiş adayıdır. Aynı zamanda HÜDA PAR’ın da adayıdır. Destek talebi için bize geldi. Desteğimiz kendisinedir. Biz ilk turdan itibaren oylarımızla kendisini destekleyeceğiz" dedi.