Kurtulmuş'tan Önder’in sağlık durumuyla ilgili açıklama

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sırrı Süreyya Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret etti ve "Şu anda durumu ciddiyetini koruyor. Bazı ümit verici gelişmeler olduğu görülüyor ama bu konularda açıklama yapmak bizim değil doktorların vazifesidir" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kalp rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından tedavisinin sürdürüldüğü Şişli'deki hastaneyi ziyaret etti.

Önder'in ailesine "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, hastaneye intikal ettiği andan itibaren Önder'in sağlık durumunu çok yakından takip ettiklerini söyledi.

"ÜMİT VERİCİ GELİŞMELER OLDUĞU GÖRÜLÜYOR AMA..."

Kurtulmuş, Önder'in dostları, arkadaşları ve sevenlerinin hastanede olduğunu belirterek, "Doktorlarımız ilk andan itibaren gerekli müdahaleleri, tıbbın bütün imkanlarını en üst düzeyde kullanarak gerçekleştirdiler. Şu anda da durumu ciddiyetini koruyor. Bazı ümit verici gelişmeler olduğu görülüyor ama bu konularda açıklama yapmak bizim değil doktorların vazifesidir." ifadelerini kullandı.

"BİR BEKLEME DÖNEMİ OLACAĞI ANLAŞILIYOR"

Dua ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İnsanların bu olay duyulur duyulmaz, herkesin göstermiş olduğu iyi niyetli gösterileri, temennileri yakinen biz de müşahede ettik. Sırrı Süreyya kardeşimiz insan olarak fevkalade iyi bir insan. Bütün insanlarla iyi iletişim kurma becerisine sahip olan birisi. İyi bir siyasetçi ve vatanını memleketini seven bir insan. Onun bu insani özellikleri, bu hastalığı süresince de kısa süre içerisinde bir kere daha insanlar tarafından ortaya konuldu. Ümit ediyoruz en kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde tekrar aramıza kavuşur. Bir bekleme dönemi olacağı anlaşılıyor. Her şeyin en iyi şartlar altında, kontrol altında olduğunu söylemek isterim."

Kısa süre içerisinde Önder için olumlu sonuç almayı temenni ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Ailesine, sevenlerine ve milletimize 'geçmiş olsun' dileklerimi ifade ediyorum. En kısa zamanda aramızda görmeyi ümit ve temenni ediyoruz. Bunun için de dua ediyoruz." dedi.

Kurtulmuş, ameliyatın son derece başarılı geçtiğini ifade ederek, bekleyip dua edeceklerini söyledi.

"ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip ediyor. Dün gece de bizzat kendisi bu süreçle ilgili bilgi aldı. Tabii hepimiz için üzüntü verici bir durum. Geçmiş süreçlerde de çözüm sürecinde ve diğer süreçlerde de Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerini yakından tanırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hem aileye hem bütün sevenlerine 'geçmiş olsun' dileklerini bir kere daha iletiyoruz."

Ömer Çelik, açıklamasından sonra bir gazetecinin, terörsüz Türkiye süreciyle ilgili sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Terörsüz Türkiye sürecinde önemli olan iradedir. Bu irade çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya koyduğu irade, Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı tarihi çağrı bütün kesimlerden ortaya koyulan, bu süreci yürütmekle ilgili olumlu yaklaşımlar. DEM Parti’nin yaptığı ziyaretler, yaptığımız görüşmeler çerçevesinde sürecin yol haritası belli. Dolayısıyla bununla ilgili olarak tabii ki Sırrı Bey’in katkıları çok büyük. Geçmiş dönemlerde de büyük tecrübesiyle bu sürece katkı vermişti. Ayrıca her kesim arasında köprü olan karakteri icabıyla, onun tabii son derce kıymetli bir yeri var ama eminim şu anda hasta yatağında onun da en büyük arzusu bu sürecin akamete uğramadan, hedeflerine ulaşacak şekilde ilerlemesi olacaktır. Dolayısıyla hem memleketimizin selameti açısından hem de Sırrı Süreyya kardeşimizin dileğinin o olduğunu biliyoruz. Biz süreci aynı titizlikle, aynı iradeyle yürütmeye ve hedefine ulaştırmaya gayret edeceğiz."

Numan Kurtulmuş Ömer Çelik Sırrı Süreyya Önder DEM Parti TBMM
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber