Bolu'daki otel yangınında hayatını kaybeden aşçı Eslem Uyanık’ın (27), yılbaşı öncesi otelde işe başladığı, restoranda çalıştığı öğrenildi.
Bolu’da, Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otelde çıkan yangında ölen 76 kişiden aşçı Eslem Uyanık'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Kayseri'ye getirildi.
Uyanık için Hulusi Akar Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Eslem Uyanık'ın annesi Hatice, üniversite arkadaşları ile restoranda birlikte çalıştığı arkadaşları katıldı.
Kılınan namazın ardından Eslem Uyanık, şehir mezarlığında toprağa verildi.
OTELİN 12'NCİ KATINDAYMIŞ
Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olan Eslem Uyanık'ın yılbaşı öncesi, yangının çıktığı otelde aşçı olarak göreve başladığı öğrenildi.
Yangın sırasında Uyanık'ın otelin 12'nci katında olduğu belirtildi.
Uyanık'ın Mutfak Sanatları Akademisi'nde aşçılık eğitimi aldığı, İstanbul ve Muğla başta olmak üzere birçok seçkin restoranda çalıştığı bildirildi.