İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından CHP İstanbul İl Yönetimine görevlendirilen Gürsel Tekin'in skiden il başkanlığı binası olan ve şu anda Genel Başkanlık Çalışma Ofisi olan binada kullandığı alanların kirletildiği iddialarına CHP İstanbul İl Sekreterliği'nden yanıt geldi.

Sekreterliğin açıklamasında, "Genel Başkanımızın Çalışma Ofisi Olarak kullanılan eski il binamızın bir bölümü, bir süredir sadece kendi kendini tanıyan üç kişilik bir grup tarafından işgal ediliyor. Ne yazık ki bu arkadaşların gündeme gelmek için tuhaf yöntemlere başvurduğunu ibretle görüyoruz. Bu bina, partimizin binasıdır. Bu binaya yapılan her türlü saldırı partimizin kurumsal kimliğine ve partililerimize yapılmıştır" denildi.

"BİNAYI TERK EDEREK KENDİLERİNE BAŞKA BİR MEŞGULİYET BULMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ"

Sekreterliğin açıklamasında, binada yaşananlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

- "Bu kişiler, il binamızda bazı odaları çilingir ile bazılarını kilitlerini kırarak açtırmışlardır. Bulundukları odaların anahtarları sadece kendilerindedir. Binada temizlik ve tadilat yapılmasına izin vermemişler, polis marifetiyle engel olmuşlardır. Kendilerinin belirlediği isimler dışında kimsenin odaya girişi mümkün değildir. Yani çalıştıkları odada her ne oluyorsa, kendi sorumluluklarındadır.

- Türkiye'nin ve İstanbul'un gündemi bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız esir, belediye başkanlarımız esir, yol arkadaşlarımız zindanlarda direniyor. Halkımız yoksullukla boğuşuyor, gençlerimiz gelecek kaygısı içinde, emekliler hayatta kalmaya çalışıyor. Bu kişilerin artık absürt hale gelen performanslarının bir an önce son bulmasını umuyoruz ve binayı terk ederek kendilerine başka bir meşguliyet bulmalarını tavsiye ediyoruz. CHP ciddi bir partidir, siyaset ciddi bir iştir."