Ceyhan Belediye Başkan Vekili Sevil Aydar Yıldız’ın girişimleriyle, belediyeye ait taşınmazların piyasa değerinin altında satılmasına yönelik süreç durduruldu. Yapılan incelemelerde, toplam piyasa değeri yaklaşık 700 milyon TL olan belediyeye ait 5 parsel taşınmazın, icra yoluyla 180 milyon TL'ye satışa çıkarılmak istendiği tespit edildi. Belediye yönetiminin hukuki girişimleri sonucu satış süreci askıya alındı.

Ceyhan Belediye'nden yapılan değerlendirmede, geçmiş dönemlerden kaynaklanan borçlar nedeniyle taşınmazların icra sürecine girdiği, İcra Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bilirkişilerce hazırlanan kıymet takdirlerinde ise taşınmaz değerlerinin eksik ve düşük gösterildiği tespit edildi.

Belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda taşınmazların güncel piyasa değerinin yaklaşık 700 milyon TL olduğu kaydedildi.

BİLİRKİŞİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Belediye Başkan Vekili Sevil Aydar Yıldız, icra müdürlüğünce görevlendirilen bilirkişiler hakkında Hukuk İşleri Müdürlüğü aracılığıyla suç duyurusunda bulunulmasını sağlayarak, hukuki süreci başlattı. Ardından belediye tarafından satışın iptali için yapılan başvuru kabul edildi ve mahkeme tarafından satışın yürütmesi durduruldu.

Böylece belediyeye ait taşınmazlar hukuken de güvence altına alındı. Satışı istenen belediye taşınmazlarının; Büyükmangıt Mahallesi’nde yaklaşık 24 bin metrekare arsa, Çakaldere Mahallesi’nde yaklaşık 100 bin metrekare tarla, Bota Mahallesi’nde üç ayrı parselde toplam yaklaşık 50 bin metrekare arsa olduğu bildirildi.

Belediye tarafından ayrıca, söz konusu borçların bir bölümünün ödendiği, kalan kısmının ise taksitlendirildiği ve bu yolla belediyenin mali yapısında denge sağlandığı ifade edildi.

Öte yandan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın, 2024 yılında göreve gelmesinin ardından, TÜVTÜRK karşısında bulunan ve icra yoluyla satışı gerçekleştirilen belediyeye ait yaklaşık 50 bin metrekarelik alan için tapu iptal ve tescil davası açtığı hatırlatıldı.

Yapılan incelemelerde, o dönemde ve bugün satışa konu edilmeye çalışılan taşınmazlarda görev alan bilirkişilerin aynı kişiler olduğu tespit edildi.