Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk ekonomisinin 2027 – 2019 dönemindeki yol haritası niteliğinde olan Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Açıklanan OVP’de yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 12 artarak yüzde 28,4 oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz seçim tarihinin sinyalini verdi - Resim : 1

SEÇİM TARİHİNİN SİNYALİNİ VERDİ!

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz, kendisine yöneltilen seçim sürecine ilişkin soruyla kritik bir yanıt verdi. Yılmaz, "Biz bu programı hazırlarken seçimlerin zamanında olacağını düşünerek hazırladık, 2028 baharı veya yazına doğru. Orada bir spekülatif varsayımın içinde olmadık" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz seçim tarihinin sinyalini verdi - Resim : 2

MECLİS’İ İŞARET ETTİ!

Sözlerinin devamında, "Bu konular Meclis'imizin karar vereceği konu" ifadelerini kullanan Yılmaz, "Seçimi biraz daha öne alacaksa o Meclis'in takdirinde. Şimdiden bir varsayım yapmamız doğru olmaz diye düşündük" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz seçim tarihinin sinyalini verdi - Resim : 3

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’da, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 12 artmıştı. 2026 sonu enflasyon tahmininin yüzde 28,4 olduğunu açıklayan Yılmaz, "2026 yılı büyüme tahminimizi yüzde 3,3 olarak güncelledik. Sanayi büyümesi tahminimiz yüzde 2,3’e geriledi" ifadelerini kullanırken “Programımızın önceliği dezenflasyon sürecini kalıcı şekilde sürdürmek. Enflasyon Hedefi 2027 için yüzde 21, 2028 için yüzde 13,5 ve 2029 için yüzde 9.” İfadelerine yer vermişti.

Açıklamasının devamında “OVP hedefleri, yüzde 3,3 olarak gerçekleşmesini beklediğimiz büyümenin 2027 yüzde 4,2, 2029’da yüzde 5 olmasını bekliyoruz. Tarımda teknoloji ve verimlilik artışı, hizmetlerde bilgi ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli faaliyetlerin öne çıkmasını sağlayacağız.” sözlerini sarf eden Yılmaz, “Büyüme kadar öncelikli alan istihdam. 2026'da yüzde 8,1 işsizlik beklentisi, 2027 yüzde 8, 2028'de yüzde 7,8 ve 2029'da yüzde 7,6’ya düşürme hedefimiz” ifadelerini kullandı.