İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında bugün yeni bir gelişme yaşandı.
Dünya Gazetesi’nin ortağı Umut Güner soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.
Soruşturmanın, Dünya Gazetesi'nin bağlı olduğu Dünya Holding ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun tasfiye kararı aldığı Bulls Yatırım Holding arasındaki ortaklık ilişkisi nedeniyle başlatıldığı iddia edilmişti.
UMUT GÜNER HAKKINDA EV HAPSİ KARARI
Umut Güner akşam saatlerinde ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
UMUT GÜNER KİMDİR?
1975 Malatya doğumlu olan iş insanı ve spor yöneticisi Umut Güner, evli ve bir çocuk babasıdır.
İş hayatının yanı sıra spor camiasında üstlendiği rollerle tanınan Güner, Beşiktaş kulübünde Fikret Orman’ın başkanlığı döneminde uzun yıllar boyunca asbaşkanlık, pazarlama komitesi başkanlığı ve transfer komitesi başkanlığı gibi üst düzey idari görevlerde bulunmuştur.
Bu süreçte Pepe, Adriano, Aboubakar ve Talisca gibi dünyaca ünlü futbolcuların siyah-beyazlı kulübe kazandırılmasında aktif rol oynamış, aynı zamanda Vodafone Park stadyumunun yapım sürecinde de önemli sorumluluklar üstlenmiştir.
Spor yöneticiliğinin ardından medya sektörüne adım atan Umut Güner, Ocak 2024'te Dünya Gazetesi’ni Didem Demirkent’ten satın alarak gazetenin yeni imtiyaz sahibi olmuştur.
Güner, Dünya Holding’in de yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Dünya Gazetesi’nin ortaklarından Umut Güner fon soruşturmasında gözaltına alındıGündem