Iğdır'da Haydar Aliyev Parkı projesiyle 65 esnafın içinde yer aldığı ‘Yer Altı Çarşısı' için kamulaştırma kararı alındı.

Alandan çıkması istenen esnaf dükkanlardan çıkmayınca park projesini yapan firma, esnafın malzemesi içerideyken çarşının iki girişini ve bazı dükkanları yıktı. Durumu öğrenen esnaf soluğu iş yerlerinde aldı.

'Fazla acele' kamulaştırma: Dükkanı başına yıktılar - Resim : 1

BEŞ YILDIR ATIL

Iğdır merkez Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık beş yıl önce ani bir kararla yıkılan Haydar Aliyev Parkı, o günden sonra atıl durumda bekledi.

Yargı süreçlerinin ardından esnaf, Iğdır Valisi Ercan Turan ile görüştü.

VALİ SÜRE VERDİ

Vali, taşınma işlemleri için perşembeye kadar süre tanıdı, ancak iş yerlerini kapatıp evine giden çarşı esnafı iş yerlerinin iş makinesi ile yıkıldığı haberini aldı.

MALZEMELER ZARAR GÖRDÜ

Olay yerine giden vatandaşlar çarşının iki girişi, havalandırma alanları ve içinde malzemelerin olduğu bazı dükkanların yıkıldığını gördü.

Esnaf, mağdur olduğunu söyleyerek yüklenici firmanın kendi dükkanlarını yıktığını ve birçok malzemelerin de zarar gördüğünü belirtti.

Yer Altı Çarşısı önünde çevik kuvvet ve TOMA'lar hazır bekletildi.