Fenerbahçe Kulübü, son olarak Napoli forması giyen 33 yaşındaki Belçikalı santrfor Romelu Lukaku'yu transfer ettiğini açıkladı.

Sarı lacivertli kulüple 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak olan oyuncu, 1,90 metre boyunda ve Belçika Milli Takımı'nın uzun yıllardır forvet hattındaki isimlerinden biri.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Fenerbahçe, deneyimli forvetin transferini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla resmen açıkladı.

Böylece Lukaku, kariyerinde Avrupa'nın üst düzey liglerinde geçirdiği yılların ardından ilk kez Türkiye'de forma giyecek.

BU AKŞAM İSTANBUL'DA OLACAK

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre, Romelu Lukaku, bu akşam saat 22.00'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapacak.

Sarı lacivertli kulüp, "Yeni transferimiz Romelu Lukaku, bu akşam saat 22.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapacaktır. Taraftarlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleriyle duyuruyu yaptı.

LUKAKU: "YILLAR SONRA TÜRKİYE'YE GERİ DÖNÜYORUM"

Fenerbahçe'nin resmi sosyal medya hesabından yayınlanan videoda konuşan Lukaku, şu ifadeleri kullandı:

"Merhaba sevgili Fenerbahçe taraftarı, ben Romelu Lukaku. Kulübünüze katılmak ve böylesine muhteşem bir tarihe sahip olan bu kulübün bir parçası olmak benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Açıkçası harika bir takımımız var. Ve böylesine güçlü bir takımın parçası olduğum için çok mutluyum. Her gün çok çalışarak antrenmanlarda ve sahada elimden gelenin en iyisini yaparak takıma mümkün olan en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacağım. Takımın maçları kazanması için sahada geçirdiğim her anın hakkını vermek istiyorum. Yönetim kuruluna ve hocamıza öncelikle bana bir insan olarak duydukları güven ve inanç için, ayrıca bir futbolcu olarak sahip olduğum yeteneklere inandıkları için teşekkür ederim. Yüzde yüz hazırım, sahaya çıkmaya hazırım. Benim için de biraz duygusal bir an. Çünkü uzun yıllar sonra Türkiye'ye geri dönüyorum. Bildiğiniz gibi burada küçük bir çocukken yaşadım ve babamla birlikte profesyonel futbol dünyasını keşfettiğim yer burasıydı. Bu nedenle geri dönmek benim için çok özel ve oldukça duygusal bir an olacak. Bunun Fenerbahçe ile gerçekleşiyor olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim."

NAPOLI'YE 30 MİLYON EURO'YA MAL OLDU

Belçikalı santrfor, futbola Anderlecht altyapısında başladı. Kariyerinde Chelsea, Manchester United, Everton, Inter ve Roma gibi kulüplerin formasını giydi.

Lukaku, 2024 yılında 30 milyon euro bonservis bedeliyle İtalyan ekibi Napoli'ye transfer oldu. Napoli ile son iki sezonda çıktığı 45 maçta 15 gol attı, 11 asist yaptı.

BELÇİKA MİLLİ TAKIMI İLE 132 MAÇTA 93 GOL

Tecrübeli forvet, Belçika Milli Takımı formasıyla çıktığı 132 maçta 93 gol kaydetti.

Lukaku, ülkesinin kadrosunda 2026 Dünya Kupası'nda da boy gösterdi.

Fenerbahçe, Romelu Lukaku'nun transferini açıkladı: 'Yıllar sonra dönüyorum' - Resim : 1

EN FAZLA MAÇA EVERTON İLE ÇIKTI

Kulüp kariyerinde en fazla maça Everton ile çıkan Lukaku, İngiliz ekibiyle oynadığı 166 karşılaşmada 87 gol ve 27 asistlik katkı verdi.

Belçikalı forvet, Inter ile 132 maçta 78 gol ve 22 asistlik performans sergiledi. Manchester United formasıyla 96 maçta 42 gol ve 12 asist, Chelsea formasıyla ise 59 maçta 15 gol ve 3 asist üretti.

PREMIER LİG VE SERIE A KARİYERİ

Lukaku, Premier Lig kariyerinde toplam 278 maçta 121 gol atarken 37 asist yaptı.

Serie A'da oynadığı 170 maçta ise 85 gol ve 30 asistlik skor katkısı verdi. Avrupa'nın bu iki büyük liginde yaptığı toplam 448 maçta 206 gole imza attı.