İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Enver Geçgel'in de bulunduğu 42 şahsın, 46 şirketin ve 18 fonun mal varlıklarına tedbir uygulanmıştı. Soruşturma kapsamında yüksek tutarlı para transferlerinin ve sermaye piyasası hareketlerinin engellenmesi hedeflenmişti.

FON SORUŞTURMASINDAKİ 2 İŞ ADAMI DAHA GÖNÜLLÜ ÖDEME YAPTI

Soruşturma süreci devam ederken Astor Enerji ortaklarından Feridun Geçgel ve Enver Geçgel’in, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) gönüllü iade hesabına 5 milyar TL tutarında dev bir ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Fon soruşturmasındaki 2 iş adamı daha gönüllü ödeme yaptı - Resim : 1

Dosya kapsamında daha önce şahsi mal varlıklarına tedbir konulan ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen iş insanlarından Feridun Geçgel'in, 29 Eylül'de ABD dönüşü havalimanında pasaportuna el konulmuştu.

Yapılan 5 milyar TL'lik ödeme sonrasında savcılık makamı adli tedbirlere ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu.

TEDBİRLER KALDIRILDI ANCAK SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim tarihi itibarıyla aldığı yeni kararda; dosyaya giren delilleri, TMSF bildirimlerini, şüphelilerin sermaye paylarını ve kurumsal yetki sınırlarını yeniden değerlendirdi.

Yapılan hukuki inceleme sonucunda Enver Geçgel ve Feridun Geçgel yönünden 26 Eylül’de getirilen mal varlığı tedbirleri ve dondurma kararları resmen kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklama Astor Enerji tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bildirildi.

Fon soruşturmasındaki 2 iş adamı daha gönüllü ödeme yaptı - Resim : 4

Öte yandan Başsavcılık kaynakları, alınan kararın yalnızca mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin olduğunu, soruşturmanın kapatıldığı anlamına gelmediğini ve adli sürecin titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.