Galatasaray'ın forma sponsorluklarından elde ettiği gelirin bu sezon 68 milyon Euro'ya ulaştığı, yönetimin yeni anlaşmalarla 80 milyon Euro'yu hedeflediği belirtildi.
Sarı-kırmızılıların üst üste kazandığı şampiyonlukların ardından sponsorluk gelirlerinde de artış yaşandı. Forma üzerinden sağlanan yıllık gelirin geçen sezonun aynı dönemine kıyasla 14 milyon euro yükseldiği aktarıldı.
FORMA SPONSORLUK GELİRİ 14 MİLYON EURO ARTTI
Galatasaray'ın geçen yıl aynı dönemde forma sponsorluklarından 54 milyon euro gelir elde ettiği belirtildi.
Bu sezon rakamın 68 milyon Euro'ya çıkmasıyla yıllık artış 14 milyon Euro'ya ulaştı.
GALATASARAY'IN HEDEFİ 80 MİLYON EURO
Sarı-kırmızılı yönetimin forma sponsorluklarında belirlediği yeni hedefin yıllık 80 milyon euro olduğu ifade edildi.
Formada yalnızca sırt bölümünün boş kaldığı, yapılacak yeni sponsorluk anlaşmalarıyla toplam gelirin 80 milyon euro seviyesine çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.
Bu hedefin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray'ın forma sponsorluklarından elde ettiği gelir geçen yıla göre yaklaşık yüzde 48 artmış olacak.
Galatasaray son olarak Pasifik Holding ile Avrupa kupaları ve Süper Lig maçlarını kapsayan forma göğüs sponsorluğu için 17,5 milyon Euro'luk anlaşma yaptı.