Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bugünden geçerli olmak üzere emeklilik dilekçesini sunmuştu.

MEHMET ŞİMŞEK'E YENİ BİR YARDIMCI DAHA ATANDI

Bugün Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcısı Kutluhan Taşkın atandı.

Öte yandan Kutluhan Taşkın, 16 Ekim'deki atama kararlarında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine de getirilmişti.

Mehmet Şimşek'in yardımcılığına 4 gün önce de eski Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar atanmıştı.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NA DA ATAMALAR YAPILDI

Resmi Gazete'deki kararlara göre, Gelir İdaresi Başkanlığı'na Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Candan atandı.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Başkanı Kaan Kasım, Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Gelir İdaresi Daire Başkanı Zekayi Çenge, Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Gelir İdaresi Daire Başkanı Hüseyin Azili, Gelir İdaresi Daire Başkanlığına Ferhat Dinçer atandı.

Mehmet Şimşek'e yeni bir yardımcı daha atandı - Resim : 2

DAMADI FON SORUŞTURMASINDA TUTUKLANMIŞTI

Osman Çelik'in damadı İskender Balcı, fon soruşturmasında tutuklanmıştı. İskender Balcı'nın, fon krizinin merkezindeki şirketlerden olan Özata Denizcilik'teki yönetim kurulu üyeliği görevinden, krizin ortaya çıkmasından hemen önce 31 Ağustos'ta istifa ettiği ortaya çıkmıştı.