Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin yeni durağı: Sakarya Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dokuzuncu durağı olan Sakarya, 4-12 Temmuz tarihleri arasında festival heyecanını ilk kez yaşayacak. Dokuz gün boyunca konserlerden sergilere, tiyatrodan söyleşilere, çocuk etkinliklerinden gastronomiye uzanan yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacak şehir, kültür ve sanatın her alanına yayılan zengin programıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.
Edirne'nin tarihi saat kulesi yeniden ziyarete açıldı Edirne’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Makedonya Eski Saat Kulesi ve çevresindeki arkeolojik alan, kapsamlı çalışmaların ardından yeniden ziyaretçilere açıldı. Roma Dönemi’nden Cumhuriyet’e uzanan kent tarihini yansıtan yapı, modern müzecilik anlayışıyla kente kazandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önemli kültürel mirasın arkeolojik alanıyla birlikte korunarak geleceğe taşındığını vurguladı.
Bilim tarihine ışık tutan sergi Rami Kütüphanesi'nde açıldı Takiyyüddin Rasıd’ın 500’üncü doğum yılı kapsamında açılan “Gökküre” sergisi Rami Kütüphanesi'nde açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Osmanlı bilim mirasına dikkat çekerek uzun yıllar boyu bu büyük mirasa sahip çıkılmadığını belirtti.