İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinin İran savaşına çekilmeyeceğini ve Hürmüz Boğazı'nı ablukaya katılmayacağını söyledi.
BBC Radio 5 Live'a konuşan Starmer "Ablukayı desteklemiyoruz" diyerek boğazın yeniden açılmasının hayati olduğunu vurguladı.
Benim görüşüme göre boğazın tamamen açılması hayati önem taşıyor" diyen Starmer "Son birkaç haftadır tüm çabalarımız bu yönde ve öyle de olmaya devam edecek" dedi.
İngiltere'ye ait mayın temizleme gemilerinin bölgede bulunduğunu teyit eden Starmer, operasyonel detaylara girmemekle birlikte bu kapasitenin yalnızca Hürmüz Boğazı'nın güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu aktardı.
İngiltere'nin savaşa katılma baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirten İngiliz lider, meşru bir temeli olmadan ve detaylı bir plan yapılmadan bu yola girmeyeceğinin altını çizdi.
ABD ABLUKAYI BAŞLATIYOR
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile hafta sonu yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Hürmüz'ü deniz ablukasına almaya karar verdi.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün Türkiye saatiyle 17.00 itibariyle İran limanlarına girip çıkan tüm gemilere abluka uygulanacağını duyurdu.
Trump sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı paylaşımda İran'a geçiş ücreti ödeyen gemilerin durdurulacağının altını çizdi.
Trump yine İngiliz lideri hedef aldı: Artık ihtiyacımız yok!Dünya
Trump 'Yok ettik' dedi ama asıl tehdit ayakta: İran'dan abluka tehdidine sert yanıtDünya