Fenerbahçe, Lyon deplasmanında 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler böylece 18 yıl sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında hem eşleşmenin gidişatını hem de üzerindeki baskıyı değerlendirdi.

Kartal, ilk maçta İstanbul'da beklediklerini alamadıklarını söylerken, "O maça daha dinç çıksaydık farklı olabilirdi. Anlamak isteyenler anladı, istemeyenler bizi linçledi" dedi.

Kartal, ikinci maçın başından itibaren korkusuz oynadıklarını, ikinci yarının başında 3-4 net fırsat daha yakaladıklarını belirtti.

"BU SONUÇ CAMİA VE TÜRK FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Kartal, turun ekonomik getirisinin ve moral etkisinin lig yarışına da yansıyacağını savundu. Uzun yıllar sonra bu sahada kazanarak gruplara kalmayı "gurur verici" sözleriyle tanımladı.

Teknik adam, futbolcularla arasında herhangi bir sorun bulunmadığını, kadronun ekibine güven duyduğunu vurguladı. Antrenmanlarda dünya futbolundaki güncel uygulamaları takip ettiklerini, zaman zaman yardımcılarını yurt dışına göndererek kendilerini yenilediklerini anlattı.

"99 PUANI BU EKİPLE ALDIM"

Kartal'ın en sert sözleri, ekibinin yetersiz olduğu yönündeki değerlendirmelere geldi.

"Objektif eleştiriye açığız ama linçlemek, itibarsızlaştırmak, yalan yanlış haberler… Buna karşıyım. 99 puanı da bu ekiple aldım, bugün de bu ekiple kazandık. Bizi itibarsızlaştırmak için 'Ekibi zayıf' diyorlar."

Kartal, bu eleştirileri yapanların bir yandan da Fenerbahçelilik iddiasında bulunduğunu söyledi: "Gerçekten Fenerbahçeliyseniz bu desteğinizi gösterin, görelim."

İsmail Kartal Lyon maçı sonrası patladı: "Böyle Fenerbahçelilik mi olur?" - Resim : 1

Teknik direktör sözlerini şöyle sürdürdü: "Yakında açıklayacağım taraftara, kim gerçek Fenerbahçeli, kim değil? Herkes görecek. Böyle Fenerbahçelilik mi olur? Başkana, antrenöre saldırı…"

Eski futbolculardan gelen ağır eleştirilerin kendisini üzdüğünü de belirten Kartal, televizyonda hiçbir meslektaşı hakkında konuşmadığını söyledi. "Yarın onlar da burada olabilir" ifadesini kullandı.

"BU SENE ŞAMPİYON FENERBAHÇE"

Kartal, soyunma odasında futbolcuların şarkı söylediğini ve birbirlerine su attığını aktardı. Oyunculara "şampiyon olmadıklarını" hatırlattığını söyledi.

Sarı-lacivertli ekip, teknik direktörün açıklamasına göre üç gün sonra yeniden sahaya çıkacak. Kartal, hedefin lig şampiyonluğu olduğunu yineledi: "Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsin, bu sene Fenerbahçe şampiyon olacak."