İstanbul genelinde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkisini gösteren sağanak yağışın ardından, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) fırtına ve şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yağış uyarısıyla birlikte kentte yarın eğitime ara verilip verilmeyeceği merak konusu olurken, İstanbul Valiliği'nin karar takibi de hız kazandı.
İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ? İSTANBUL VALİLİĞİ 5 KASIM 2026 PERŞEMBE GÜNÜ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI MI?
İstanbul'da 5 Kasım 2026 Perşembe günü için okulların tatil edilmesine yönelik verilmiş bir karar bulunmuyor. Kent genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim faaliyetleri planlandığı şekilde devam edecek.

İstanbul Valiliği tarafından olumsuz hava şartlarına bağlı olarak yeni bir karar alınması durumunda resmi duyurular kamuoyuyla paylaşılacak.
AKOM'DAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul sakinlerini akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. AKOM'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul'da gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen sağanak yağışların, akşam 16.00-22.00 saatleri arasında hızı saatte 60 kilometreye ulaşacak fırtınayla birlikte etkisini artırarak şiddetli sağanağa döneceği bildirildi. Yağışların perşembe günü hafiflemesi, cuma günü itibarıyla bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Sıcaklıkların ise hafta sonuna kadar 12-14 derece aralığında seyretmesi öngörülüyor."
Yetkililer, kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su taşkını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
İLK ARA TATİL 16 KASIM'DA BAŞLAYACAK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2026-2027 eğitim-öğretim yılı takvimine göre, ilk ara tatil 16 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 20 Kasım Cuma günü sona erecek. Hafta sonu tatilleriyle birleşen 9 günlük aranın ardından öğrenciler, 23 Kasım Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak.
İstanbul'da sağanak kabusu! Yol çöktü, Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldiGündem