Kör Bulgar kahin Baba Vanga, kehanetlerinde insanlığın ve hatta evrenin tamamen yok olacağı “mutlak kıyamet” yılını açıkladı.
1996’da hayatını kaybeden Baba Vanga lakaplı Vangelia Pandeva Guşterova, destekçileri tarafından büyük küresel olayları önceden görmüş bir “kör kahin” olarak anılıyor. Takipçilerine göre Baba Vanga, insanlığın geleceğini yüzyıllara yayılan ayrıntılı bir zaman çizelgesiyle görmüştü.
Bu vizyon, insanların uzaya yayılmasından ölümsüzlüğe, dünya dışı varlıklarla temastan nihai yok oluşa kadar uzanan çarpıcı olayları içeriyor.
'İNSANLIĞIN GELECEĞİ UZAYDA'
İddialara göre Baba Vanga’nın geleceğe ilişkin kehanetlerinde öne çıkan bazı dönüm noktaları şöyle:
3005: İnsanlığın uzaya yayılmasıyla birlikte Mars’ta büyük bir savaş çıkıyor.
3010: Bir asteroit ya da kuyruklu yıldız Ay’a çarpıyor, Dünya’nın etrafında görünür bir halka oluşuyor.
3797: Dünya’daki tüm yaşam sona eriyor, ancak insanlar bu tarihten önce başka bir gezegene yerleşmiş oluyor.
3803–3805: Kaynak savaşları nedeniyle insanlığın yarıdan fazlası yok oluyor.
3815–3878: Medeniyetler çöküyor, insanlar kabileler halinde yaşamaya başlıyor.
4300’ler: Yeni bir altın çağ başlıyor, tüm hastalıklar tedavi ediliyor. Beyin kapasitesi artırılıyor, nefret ve kötülük kavramları ortadan kalkıyor.
4599: İnsanlık ölümsüzlüğe ulaşıyor.
4674: Medeniyet zirveye çıkıyor; çok sayıda gezegende toplam 340 milyar nüfus ve uzaylı türlerle ilk entegrasyon.
Son perde kıyamet: 5079
Kehanete göre 5076–5078 yılları arasında insanlar, bilinen evrenin sınırını keşfediyor. Bu keşif insanlığı ikiye bölüyor; bir kesim bu sınırın ötesine geçilmemesi gerektiğini savunuyor. Uyarılara rağmen harekete geçiliyor ve 5079 yılında, Baba Vanga’nın “hayal edilemeyecek büyüklükte kozmik bir olay” olarak tanımladığı süreç yaşanıyor.
Bu olay, kehanete göre yalnızca insan uygarlığının değil, evrenin de sonunu getiriyor.
Baba Vanga’nın 2026 kehanetleri: Büyük bir kırılma anı yaşanacakHayat