Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönerken Gürcistan üzerinde düşen C-130 askeri kargo uçağında 20 asker şehit olmuştu.

11 Kasım'daki olay sonrası askerlerin naaşları 13 Kasım akşamı Gürcistan'dan Türkiye'ye getirilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, şehit askerlerin kimlik bilgilerini, resmi açıklamadan önce sosyal medya hesaplarında yayınlayan emekli askeri personellerin orduevine girişinin yasaklandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, bazı emekli askerlerin ordu evlerine girişlerinin yasaklanması hakkında "11 Kasım'da C-130 askeri kargo uçağımızın Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşmesi sonucu şehit olan 20 kahraman silah arkadaşımızın kimlik bilgilerini, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi açıklamasından önce sosyal medya hesaplarında yayınlayan sosyal medya arsızları arasında emekli askeri personelin de olduğu tespit edilmiştir. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasının yanı sıra bu kişilerin orduevlerine girişleri de yasaklanmıştır" açıklaması yaptı.

UKRAYNA MESAJI: TSK HAZIR

Bakanlık kaynakları Ukrayna'ya Türk askerinin gönderileceği iddiasına ilişkinse "Öncelikle Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin tesis edilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sağlayacağının ortaya konulması gerekmektedir. TSK bölgemizde güvenlik ve istikrar sağlayacak her girişime katkı sağlamaya hazırdır" değerlendirmesini paylaştı.