Sermaye piyasasında manipülasyon soruşturmasında Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin piyasa dolandırıcılığı tespitleri doğrultusunda operasyonlar yapılmış bir çok üst düzey yönetici gözaltına alınmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşün yanı sıra çok sayıda yatırımcının da zarara uğradığı belirtildi.

Fon skandalının ardından AKP Ekonomi İşleri Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yasal görev ve yetkilerini hatırlatan bir paylaşımda bulunması dikkat çekti.

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin başkanlığını yürüttüğü Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın resmi hesabından yapılan paylaşımda, SPK'nın denetim, ceza ve doğrudan suç duyurusunda bulunma yetkilerine vurgu yapıldı. Metinde doğrudan bir eleştiri veya "görevinizi yapın" ifadesi açıkça yer almasa da, denetim zafiyetlerinin gündeme geldiği ve 131 yatırım fonunu kapsayan dev bir krizin yaşandığı bir süreçte kurumsal görevlerin bu şekilde sıralanması "dolaylı uyarı" ve "üstü kapılı mesaj" olarak değerlendirildi.

Murat Muratoğlu'nun fon skandalı için yaptığı paylaşım gündem oldu - Resim : 3

"GÜNEŞİ EMANET ETSEK ONU DA SÖNDÜRÜRSÜNÜZ"

NEFES Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu da sosyal medya hesabından AKP’nin paylaşımına tepki gösterdi.

Fon skandalı için yaptığı paylaşımda AKP'ye sert sözlerle yüklenen Murat Muratoğlu, "Ülke babadan miras kalsa böyle lunaparka çevrilemez! Fon skandalı patladığından beri borsada 54 milyar dolarlık değer kaybı yaşandı… AKP de çıkmış, SPK’ya görevlerini hatırlatıyor. Güneşi emanet etsek onu da söndürürsünüz!" ifadelerini kullandı.

Murat Muratoğlu'nun fon skandalı için yaptığı paylaşım gündem oldu - Resim : 4