MERVE ŞİŞMAN / NEFES
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de vefat eden eski milletvekili Ökkeş Şendiller için düzenlenen cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanlık Divanı Odası’nda gerçekleşen kısa görüşmenin kamuoyunda “zirve” olarak nitelendirilmesine sert tepki gösterdi.
Görüşmenin ardından sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında yapılan yorumlara değinen Dervişoğlu, “Zirveden falan bahsediliyor, böyle bir görüşmeye zirve deniyorsa bunun adı zırvadır” dedi.
ERDOĞAN, DERVİŞOĞLU’NA “GEÇMİŞ OLSUN” DEMİŞ
Dervişoğlu, Başkanlık Divanı odasında Erdoğan ile konuşmasının “nezaket görüşmesi” olduğunu ifade etti.
Dervişoğlu “Ben burnumdan bir ameliyat oldum. Daha önce de birçok ameliyat olmuştum. Biz ameliyat olurken her tarafa haber vermiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bilgisi yokmuş. Durumumdan haberdar olmadığı için bana geçmiş olsun demek istemiş. Genel Kurul’un arkasındaki odada bütün siyasi partilerden milletvekilleriyle karşılıklı geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.
Siyasette görüşmenin olağan olduğunu belirten Dervişoğlu, bu tür temasların kutuplaşmayı azaltacağını ifade etti.
İYİ Parti lideri, şunları kaydetti:
- Sayın Cumhurbaşkanı’yla da siyasi parti genel başkanlarıyla da medeni ölçüde ve sınırlar içinde görüşürüm. Bütün siyasi liderler de bunu yapmalı. Türk siyasetindeki kutuplaşmadan hepimiz rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu kabul törenleri, o kutuplaşmayla ilgili olumsuzlukları ortadan kaldırır; tansiyonu düşürür.
Meclis'te 'samimi' görüşmeGündem